Hlavní obsah

Carolina musí čekat a fandit Floridě ve Washingtonu

NEW YORK

Hokejisté Caroliny dohráli všechna utkání základní části a nyní musejí čekat, jak dopadne sobotní zápas Washington - Florida. I přes drtivý finiš, kdy Hurikáni třináct z posledních šestnácti zápasů vyhráli, nemají jistotu postupu do vyřazovacích bojů. Pokud Panteři v hlavním městě USA nevyhrají v základní hrací době, zůstane Carolina bez play-off.

Článek

Carolina si cestu za play-off zkomplikovala, když v posledním zápase dlouhodobé části podlehla doma Floridě 3:4. O vítězný gól se postaral český útočník Radek Dvořák. Bylo to první vítězství Floridy v RBC Centru v Carolině od roku 2002. „Není to dobrý pocit, není absolutně nic pozitivního, co bychom si mohli z dnešního utkání odnést,“ komentoval po utkání poněkud rozladěný kouč domácích Laviolette.

„Je to velmi nepříjemné,“ svěřil se klubovým stránkám druhý muž kanadského bodování Caroliny Ray Whitney a dodal: „Potřebovali jsme vyhrát dvě z posledních čtyř utkání a my prohráli třikrát. To se nemělo stávat. Nezbývá nám teď než čekat, že Florida zítra vyhraje, já osobně bych o tom ale pochyboval.“

Carolina měla v pátek řadu příležitostí, jak vyzrát na svého soupeře z Floridy. V poslední třetině ve snaze o vyrovnání přestřílela Pantery 11:1 (celkově 46:17). „Naše přesilovky byly dnes zahrány průměrně. Nemyslím si, že bychom do toho dali všechno. Chyběl tomu větší týmový duch, lepší týmový výkon,“ hledal příčiny neúspěchu Whitney.

Vítězný gól Floridy přišel z hole Radka Dvořáka pár vteřin před koncem druhé třetiny během přesilové hry Caroliny. Český útočník vybojoval puk, přešel přes jediného bránícího hráče, jímž byl Matt Culen a překonal Warda v domácí brance. „Jedenáct vteřin a ještě při vlastní přesilovce si toto nemůžeme dovolit. To je obrovská chyba,“ pokáral své svěřence trenér Laviolette.

Reklama