Hlavní obsah

Detroit se přiblížil postupu do play-off

NEW YORK

Hokejisté Detroitu porazili v pátečním utkání NHL na svém ledě Minnesotu jednoznačně 6:2 a připsali si čtvrtou výhru v řadě. Rozhodující náskok získali Red Wings v prostřední třetině, kdy čtyřmi góly zlomili bezbrankový stav. Vítězstvím si Detroit upevnil pozici v elitní osmičce Západní konference, kde zaujímá poslední postupové místo s šestibodovým náskokem na deváté Calgary.

Foto: Jerry S. Mendoza, ČTK/AP

Johan Franzén z Detroitu (93) překonává brankáře Minnesoty Niklase Backströma.

Článek

Čtyřmi body se v zápase zaskvěl Johan Franzén, který dva góly vstřelil a další dva připravil. "Jsou zápasy, kdy se k vám všechno odráží. A to se dnes přihodilo," uvedl Franzén, pro něhož je zisk čtyř bodů osobním maximem.

Nejdříve v úvodu druhé třetiny otevřel skóre utkání a do deseti minut si připsal dvě asistence u dalších tří branek týmu. "Úplně jsme se v této fázi hry rozpadli," poznamenal trenér Minnesoty Todd Richards. Jeho svěřenci i s přispěním přihrávky Marka Židlického na přelomu druhé a třetí části dvěma zásahy snížili, ale další drama nepřipustil svým druhým gólem v utkání Franzén a výhru zpečetil Drew Miller.

Ottawa zdolala Buffalo podeváté v řadě

Podeváté za sebou zdolali hokejisté Ottawy ve vzájemných soubojích Buffalo. I bez několika zraněných klíčových hráčů, mezi nimiž jsou i Milan Michálek a Filip Kuba, zvítězili Senators na soupeřově ledě 4:2. K výhře je dovedl 41 zákroky brankář Brian Elliot, gólem a přihrávkou přispěli k úspěchu Daniel Alfredsson, Chris Kelly a Jason Spezza.

Domácí hráči v utkání dvakrát vstřelili kontaktní gól, ale o lepší výsledek se připravili neschopností prosadit se v přesilové hře. Za stavu 0:1 promarnili v první třetině pětiminutovou početní výhodu, v závěru utkání pak měli při hře bez brankáře výhodu dvou mužů v poli. Místo toho ale inkasovali čtvrtý gól. "Naše speciální formace neprojevily dostatečnou vůli vstřelit gól. Celkově jsem letos z jejich výkonů hodně rozladěný," zlobil se trenér Buffala Lindy Ruff.

Nižší efektivitu využívání přesilových her má v této sezóně jen šest týmů v lize. Sabres nedokázali ani využít absenci klíčových hráčů Ottawy, které chyběl například nejlepší střelec Michálek a třetí nejproduktivnější hráč týmu Alexej Kovaljov.

Anaheim uchoval teoretickou naději na play-off

Hokejisté Anaheimu si výhrou 3:2 v Edmontonu udrželi naději na postup do play-off. Ta se ale nachází spíše v teoretické rovině, neboť na osmý Detroit jim osm utkání před koncem základní části schází 11 bodů.

"Naše šance jsou velmi nízké a víme to. Spousta hráčů ale bojuje o svou další budoucnost a chceme sbírat body, chceme vyhrávat. Musí to být ale taky zábava. Pokud tomu tak je, jsme velmi těžko k poražení. A přesně tak teď hrajeme," prohlásil Corey Perry, který dvěma góly v přesilovce zlomil mezi 53. a 55. minutou nerozhodný stav 1:1. Domácí Oilers, kteří předchozí tří utkání vyhráli, stačili už jen v poslední minutě snížit.

Buffalo - Ottawa 2:4 (0:1, 1:2, 1:1)
Branky: 31. Kennedy, 42. Pominville - 7. Kelly, 26. Regin, 35. Spezza, 60. Alfredsson. Střely na branku: 43:31. Diváci: 18 690.
Detroit - Minnesota 6:2 (0:0, 4:1, 2:1)
Branky: 22. a 46. Franzén, 25. Holmström, 31. Ericsson, 32. Dacjuk, 48. D. Miller - 37. Brunette (Židlický), 43. Nolan. Střely na branku: 42:27. Diváci: 20 066.
Edmonton - Anaheim 2:3 (0:1, 1:0, 1:2)
Branky: 26. Brule, 60. Pouliot - 53. a 55. Perry, 9. Parros. Střely na branku: 36:40. Diváci: 16 839.

Reklama