Hlavní obsah

Heatley se vrátil, Snyderův bratr mu fandí

ATLANTA

Před čtyřmi měsíci zavinil hokejista Dany Heatley automobilovou nehodu, na jejíž následky zemřel jeho kamarád a spoluhráč z Atlanty Dan Snyder. Sám Heatley kromě menších zranění podstoupil operaci kolene a po tragické události byl psychicky hodně na dně. Rodina zemřelého mu však pocelou dobu vyjadřovala podporu a Heatley ve středu znovu naskočil do NHL.

Článek

Zápas se St. Louis skončil remízou 1:1 a Heatley stejně jako všichni hráči Atlanty nosili na dresech nášivku s číslem 37, které nosil právě Dan Snyder. Třiadvacetiletého Heatleyho přivítali spoluhráči i fanoušci s nadšením a na každém kroku slyšel slova podpory. On sám si ale nejvíc vážil telefonátu, který měl po zápase. Volal mu starší bratr zemřelého Snydera Jake.

Heatley nechtěl detaily rozhovoru s novináři nijak rozebírat. Řekl jen, že se nejednalo o dlouhý hovor a že mu v něm Snyder nevyčítal jednu z velkých neproměněných šancí v zápase. "Mluvili jsme spolu chvilku. Chtěl mě povzbudit, je to skvělý kluk," prozradil pouze jeden z nejtalentovanějších hokejistů posledních let.

"Trochu jsme vtipkovali. Před vánocemi jsme spolu strávili celý týden v Atlantě a spoustu dalších chvil. Jake je hodně jako jeho bratr, navíc taky hraje hokej," rozpovídal se nakonec Heatley. "Hodně jsme se spřátelili," dodal. Rodina zesnulého Snydera se utkání se St. Louis nezúčastnila, ale na dálku vyslovili potěšení nad tím, že Heatley opět hraje s tím, že brzy navštíví některý ze zápasů.

Zámořská média věnují spoustu prostoru zobrazení toho, jak se Snyderova rodina láskyplně chová k člověku, který zavinil smrt jejich bližního. Některá s jízlivostí připodobňují takové chování k happyendům filmů z dílny Walta Disneye, protože v reálném životě to tak zpravidla nechodí.

Reklama

Související témata: