Hlavní obsah

Jágr: Když potřebujeme bodovat, nemáme štěstí

Pochmurná atmosféra vládla v šatně hokejového týmu New York Rangers po sobotním prohraném zápase s Columbusem (2:3). Blue Jackets se už rozloučili s účastí v play-off, ambiciózní klub z Manhattanu se ale taky potácí až za postupovými příčkami do bojů o Stanley Cup. Momentálně od nich Rangers dělí šest bodů.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Jaromír Jágr

Článek

"Pořád nemůže mít štěstí," řekl po nevydařeném zápase Jaromír Jágr zklamaným hlasem českým novinářům. Rangers přitom právě po trefě svého kapitána v šesté minutě vedli už 2:0, ale nadějné vedení ztratili. Dvakrát inkasovali při vlastní přesilové hře.

Český kanonýr si posteskl, že právě ztracené zápasy se slabšími soupeři týmu hodně ubližují. "Na nás to padlo v nejhorší situaci. Teď, když potřebujeme bodovat, tak moc toho štěstí nemáme," posteskl si. Zároveň ale upozornil, že do konce základní části zbývá ještě čtvrtina zápasů. "Byl bych špatný hráč, kdybych nevěřil...," poznamenal.

Trenér Columbusu před svými hráči otevřeně připustil, že v účast v play off nevěří, ale stále po nich chce maximální výkon. "Kouč nám řekl, že play off máme ztracené, ale že máme dvacet zápasů do konce a že chce, abychom každý zápas odehráli na sto procent," potvrdil útočník David Výborný.

Columbus nakopl šťastný gól

Podle něj Columbus v sobotním zápase v Madison Square Garden 'nakopl' šťastný gól na 2:1 na konci první třetiny. "Tím jsme se chytli, věděli jsme, že máme před sebou 40 minut utkání, že to bude ještě dlouhý zápas a že se to může jakkoli zamotat," uvedl reprezentační kapitán úřadujících vicemistrů světa.

Snížení ještě do první přestávky považoval za klíčové i jeho spoluhráč Rostislav Klesla. "Měli jsme špatný začátek, ale věřili jsme, že to otočíme, protože jsme hráli dobře. Pak jsme se trochu semkli. Stav 2:1 po první třetině byl rozhodující. Přehráli jsme je, hráli jsme dobře dozadu a dobře to dopadlo," uvedl.

Za zvratem vidí český bek dobře bráněné přesilovky Rangers. "Vstřelili jsme dva góly v oslabení, to rozhodlo. Dobře jsme bránili, nepustili jsme jejich nejlepší řadu k žádným velkým akcím a šancím. Byla to dobrá týmová hra a brankář nás podržel," dodal Klesla.

Reklama