Hlavní obsah

Kubina na MS nepojede, bojuje s infekcí

TORONTO

Česká hokejová reprezentace přišla před mistrovstvím světa v Kanadě o zvučné jméno z obrany. Urostlý bek Toronta Pavel Kubina má totiž zdravotní potíže, jeho průdušky podle zdrojů ze zámoří napadla nějaká virová infekce. Z Toronta tak zřejmě národní tým posílí jen hvězdný obránce Tomáš Kaberle, funkcionáři ještě vyjednávají účast útočníka Jiřího Tlustého.

Článek

Kubina už v neděli potvrdil svou neúčast na šampionátu v rozhovoru pro deník Toronto Sun. "Bojuji s ošklivou infekcí v hrudníku. Bylo mi řečeno, že potřebuji asi čtyři týdny odpočinku," řekl doslova český obránce, jenž byl v letošním ročníku NHL třetím nejproduktivnějším českým zadákem za spoluhráčem Tomášem Kaberlem a Markem Židlickým z Nashvillu.

Tomáš Kaberle by naproti tomu v českém dresu chybět neměl a na MS by se mohl potkat i s dalšími spoluhráči z Maple Leafs. V hledáčku kanadského týmu je útočník Matt Stajan, Švédové mají zájem o obránce Antona Stralmana. Jenže toho by s krajanem Kronwallem a Čechem Tlustým vedení Toronta nejraději poslalo do farmářského týmu ke zbytku sezóny v nižší AHL.

Obránce Bryan McCabe už dal kanadskému týmu na srozuměnou, že bude plnit rodičovské povinnosti. "Moje žena bude během tří týdnů rodit, budu mít jiné starosti," vysvětlil. Účastí na MS si není jistý ani finský brankář Vesa Toskala, o jeho možném uvolnění musí rozhodnout lékaři.

Reklama

Související témata: