Hlavní obsah

Parádní rozlučka! Poslední střela v kariéře byla gólová, pak neudržel slzy

Filadelfie/Praha

Tomu se říká odchod ze scény! Útočník Caroliny Bryan Bickell, kterému lékaři loni v listopadu diagnostikovali roztroušenou sklerózu, ukončil svou úspěšnou kariéru gólem z poslední střely. Trojnásobný vítěz Stanleyova poháru pomohl týmu v penaltovém rozstřelu proměněným nájezdem k výhře 4:3 ve Philadelphii. Za domácí neuspěl ve třetí sérii Jakub Voráček.

Foto: Jim Mone, ČTK/AP

Útočník Bryan Bickell ukončil kariéru v NHL vítězně.

Článek

„Myslím, že moc slz mi nezbylo," řekl Bickell po dojemném loučení v kabině. „Emotivní týden tady vyvrcholil. Vidět v hledišti rodinu a všechny lidi, kteří mě v mém boji podporují, je úžasné. Právě teď jsem šťastný," dodal jednatřicetiletý útočník, který se po tvrdé diagnóze vrátil k hokeji v únoru a před týdnem se rozhodl definitivně skončit.

Kanadský forvard, který v sezóně 2012/13 oblékal při výluce NHL i dres Znojma v EBEL, má ve sbírce prsteny za triumf ve Stanley Cupu v letech 2010, 2013 a 2015 s Chicagem. V základní části NHL odehrál 395 zápasů s bilancí 66 gólů a 70 asistencí, v play off přidal dalších 75 utkání (20+19).

K rozhodnutí skončit ho vedl pocit, že se už nikdy nedostane na takovou úroveň výkonnosti, jakou předváděl ve svých nejlepších letech v NHL.

Reklama