Hlavní obsah

Polák po zranění trénuje se St. Louis a vyhlíží návrat do sestavy

ST. LOUIS

Hokejový obránce Roman Polák se v NHL v závěru minulého týdne opět zapojil do tréninku svého týmu St. Louis Blues po operaci poraněné šlachy v pravém zápěstí. To mu bruslí nešťastně přeťal hvězdný útočník Sidney Crosby z Pittsburghu při vzájemném utkání 23. října. Od té doby český zadák nuceně vynechal 12 zápasů.

Foto: ČTK/AP

Obránce St. Louis Roman Polák (uprostřed) v zápase s Ottawou

Článek

Polák se k týmovému tréninku poprvé připojil v pátek. Touhu po návratu do kolotoče zápasů prestižní soutěže však musí ještě mírnit, neboť nemůže hrát do té doby, než dostane svolení od lékařů. Ti plánovali, že podrobí českého beka prohlídce začátkem ledna. "Připojil jsem se k týmu, tak uvidíme, jak to bude vypadat a jak se budu den ode dne cítit," řekl Polák deníku St. Louis Post-Dispatch.

Ihned po zranění se zdálo, že se bude moci vrátit do sestavy mnohem dříve. Podrobnější vyšetření ale prokázalo poškozenou šlachu a Polák se rozhodl pro operaci.

"Měl jsem na lékaře jedinou otázku. Když to nechám zahojit bez operace, začnu hrát a pak mě to najednou začne bolet, co pak? Veskrze se shodli na tom, že to by bylo špatné. Měl jsem z toho obavu, protože je mi 24 a ještě nechci končit kariéru. Tak jsem to vzal, jak to je, a rozhodl se pro operaci," vysvětlil Polák.

I přes vážnost svého zranění, u něhož lze těžko přesněji předvídat, kdy ho doopravdy opět pustí do duelu NHL, neztrácí víru a dobrou náladu. Ukázal to při tréninku, kdy jakožto pravák překonal slovenského gólmana Jaroslava Haláka s holí v levé ruce. "Pánové, viděli jste to? Nechci o tom mluvit, ale byl to skvělý kousek. On je naší jedničkou, tak snad ani nemusím více dodávat," prohlásil v dobrém rozmaru Polák.

Reklama