Hlavní obsah

Zbaví se Detroit Haška?

PRAHA/DETROIT

Zbaví se vedení hokejového Detroitu brankáře Dominika Haška? Otázka, která ještě nedávno zněla jako nesmysl, se najednou objevila v zámořském tisku. Haškův sok Curtis Joseph si dobrými výkony buduje stále silnější pozici a zraněný Hašek se ocitá na okraji zájmu. Možnou výměnu českého gólmana nevyloučil ani manažer klubu Ken Holland.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Přetrvávající potíže s třísly oslabují pozici Dominika Haška v Detroitu.

Článek

Hašek nebo Joseph? Těžké rozhodování, který z osmimiliónových brankářů půjde z kola ven, řešilo vedení Detroitu po Haškově návratu za oceán odsunutím Kanaďana na farmu. Hašek chytal slušně, jenže brzy jej zradilo zdraví. A ne jednou. Poslední herní výpadek hrdiny naganské olympiády trvá už od 8. prosince.

Nevídaná marodka, která Rudá křídla před koncem roku zasáhla, přivála Josepha zpět do Detroitu. A zkušený gólman dokazuje, že ne nadarmo býval klubovou jedničkou. Z posledních patnácti zápasů odchytal dvanáct a média v Detroitu nešetří na Josephovy výkony chválou.

Kdy bude Hašek v pořádku?

Deník The Detroit News dokonce upozornil na to, že za současného stavu, kdy nikdo neví, za jak dlouho bude Hašek v pořádku, se klub pokusí českého brankáře zbavit. Otázku listu nevyvrátil ani manažer klubu Ken Holland.

"Musím přiznat, že je to jedna z možností," řekl Holland. "Moje stanovisko je jasné. Pokud bude Hašek zdravý, je jistou jedničkou. Jenže on zdravý není a nikdo neví, kdy bude," dodal Holland.

Koho do play-off?

Komentátor deníku soudí, že vedení klubu se bude snažit odlehčit rozpočtu a bude chtít do uzávěrky přestupního termínu (9. března) palčivý problém s brankáři vyřešit. "A pokud Josephovi i nadále vydrží současná forma, bylo by rozumné pustit do play-off nerozehraného Haška?" pokládá si řečnickou otázku.

"Teď opravdu nemohu s čistým svědomím prohlásit, že Dominikova pozice je neotřesitelná," odpověděl nepřímo Holland. "Neviděl jsem ho měsíc. Možné je v tuto chvíli všechno," dodal manažer Detroitu.

Reklama

Související témata: