Hlavní obsah

Čeští in-line hokejisté prohráli v semifinále MS s Američany

BEROUN

Čeští in-line hokejisté prohráli v semifinále mistrovství světa organizace FIRS v Berouně s Američany 3:8 a jejich sen o zisku druhého zlata v historii se rozplynul. Hattrickem se v dresu vítězů blýskl Travis Fudge. Výběr vedený koučem Jiřím Suhradou si v sobotu zahraje pouze o bronz s Francií, která podlehla Švýcarsku 0:7.

Článek

Češi sázeli v průběhu turnaje na kvalitní defenzivu, ale první poločas proti jednomu ze spolufavoritů šampionátu se jim v tomto směru vůbec nevydařil. Přestože aktivně začali, skóre otevřel již ve druhé minutě Messina. Poté sice dokázal záhy odpovědět Rachůnek, ale to bylo z české strany na dlouhou dobu vše.

V polovině šesté minuty se opět prosadil Messina a zasadil tak českému týmu první ze čtyř direktů během necelých čtyř minut, které prakticky rozhodly o celém utkání. Přestože ve více než třicetistupňovém horku ještě do přestávky snížil Vozdecký, Američané měli na své straně stále ještě tříbrankový náskok.

První polovina druhé části navíc přinesla další dvě branky Američanů, kteří odskočili až na 7:2, a bylo jasné, že si finále nenechají utéct. Stejně jako před sedmi lety, kdy se hrálo v Písku a Američané se po velkém boji radovali z výhry ve finále, mohli slavit výhru nad domácími i tentokrát. Nic na tom nezměnila ani trefa Šinágla, po něm ještě skóroval Američan Cadiz.

Reklama

  1 : 4 Slovensko - Česko 1 : 4 dohráno
20240427T14 : 00:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko
  Švédsko - Česko dnes 14 : 00
20240428T14 : 00:00+0200
Švédsko vs. Česko
Švédsko vs. Česko
Švédsko
Česko
  Pardubice - Třinec dnes 19 : 00
20240428T19 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články