Hlavní obsah

Forsberg se znovu snaží o návrat k hokeji, zřejmě naposledy

STOCKHOLM

Slavný útočník Peter Forsberg zahájil zřejmě poslední pokus o návrat k hokeji. Po opakované operaci nohy v úterý pětatřicetiletý Švéd poprvé vyjel na led spolu s hokejisty prvoligového týmu MoDo.

Článek

"Necítil jsem se nijak zvlášť, ale chci to každopádně zkusit," řekl Forsberg deníku Dagens Nyheter. "Když člověk už zhruba osm měsíců nestál na bruslích, s tempem je to těžké. V každém případě bylo potěšením být zpátky," dodal dvojnásobný olympijský vítěz i mistr světa a držitel dvou titulů ve Stanleyově poháru.

Po operaci nohy trávila švédská hvězda týdny v posilovně. Snu o návrat do NHL se nechce vzdát - jestli se ovšem nynější pokus nepodaří, další už podle Forsberga nepřijde.

Forsberg chce několik týdnů naplno trénovat, pro rozjezd prý potřebuje necelý měsíc přípravy. Spekuluje se o tom, že by se v případě zdárného vývoje mohl objevit v týmu Tre Kronor na únorových LG Hockey Games. "Teď nechci spekulovat, jsem prostě rád, že mohu zase hrát, a byl bych rád dál, ať už bych hrál kdekoliv," řekl bývalý hráč Colorada, Nashvillu a Philadlphie, který prý nechce vzbuzovat přílišná očekávání.

Hokejista, jehož kariéru provázela častá zranění, hrál naposledy loni na jaře v play off NHL za Colorado.

Reklama