Hlavní obsah

Rolinek si v KHL připsal tři asistence, obránce Němec dvakrát skóroval

PRAHA/MOSKVA

O pořádnou kanonádu se v pondělním utkání Kontinentální hokejové ligy (KHL) postarali hráči Magnitogorsku, kteří vyprovodili svého soupeře z Čerepovce osmi nastřílenými góly. Na tři z nich přihrával český útočník Tomáš Rolinek, za hosty dvakrát skóroval obránce Ondřej Němec. Čeští hokejisté bodovali i v dalších dnešních zápasech KHL.

Foto: www.khl.ru

Tomáš Rolinek v dresu Magnitogorsku

Článek

Ještě deset minut před koncem bylo v zápase Magnitogrosku s Čerepovcem o co hrát, domácí vedli o jediný gól. Jenže pak v rozmezí dvou minut Metallurg nastřílel další tři branky a hostující brankář Košečkin přepustil místo slovenskému brankáři Staňovi. I ten ale nakonec v závěru kapituloval. Kromě Rolinka řádili především Finové Petri Kontiola a Juhamatti Aaltonen. První vstřelil dva góly, druhý si připsal gól a dvě přihrávky.

Gól a asistenci zaznamenal český útočník Čeljabinsku Petr Vampola, jehož tým udolal Spartak Moskva 4:3 v prodloužení. V brance hostí se představil náhradník Alexej Jachin, Dominik Hašek dostal volno poté, co v neděli v Brně osobně držel palce své dceři v soutěži Česko Slovensko má talent.

Nechytal ani další český brankář Jakub Štěpánek, do branky Petrohradu se na ledě Ufy postavil Jevgenij Nabokov. Ten inkasoval 42 vteřin před koncem gól na 3:3 z hole Kirilla Kolcova a domácím se povedl obrat zápasu. Ufa vyhrála po nájezdech, když se dvakrát prosadil Viktor Kozlov, zatímco jeho spoluhráč Klepiš neuspěl.

Magnitogorsk - Čerepovec 8:3
Branky: 47. a 54. Kontiola, 13. Aaltonen, 22. Kajgorodov (Rolinek), 39. Kukkonen, 54. Niskala (Rolinek), 55. Platonov (Rolinek), 59. Birjukov - 17. a 50. Němec, 42. Ketov.
Čeljabinsk - Spartak Moskva 4:3 v prodl.
Branky: 33. a 63. Kuzněcov, 28. Vampola, 49. Pestunov (Vampola) - 10. Piganovič, 25. Lapenkov, 55. Baranka.
Ufa - Petrohrad 4:3 po sam. nájezdech
Branky: 27. a rozh. nájezd Vi. Kozlov, 7. Blaťák, 59. Ki.Kolcov - 8. But, 10. Weinhandl (Čajánek), 13. Rybin (Čajánek).
CSKA Moskva - Viťjaz Čechov 3:1
Branky: 11. Rylov, 39. Baďjukov, 60. Michajlov - 22. Simon.
Dynamo Riga - Dynamo Moskva 1:3
Branky: 10. Darzinš - 32. Milovzorov, 54. Mosaljov, 58. Zajnullin.

Reklama