Hlavní obsah

Basketbalisté Atlanty prohráli v New Orleans

NEW YORK

Basketbalisté Atlanty, kteří po skvělém startu do sezóny vedou celou NBA, prohráli v sobotu na palubovce New Orleans 88:96. Domácí Hornets tak ve dvou po sobě jdoucích zápasech zdolali oba lídry konferencí, už ve čtvrtek na ně nestačil Phoenix.

Foto: Bill Haber, ČTK/AP

Basketbalista Atlanty Jamal Crawford

Článek

Atlantu srazili po sedmi výhrách v řadě především dva nováčci v dresu New Orleans. První výběr letošního draftu Darren Collison nastřílel 22 bodů a přidal 11 asistencí, další mladík Marcus Thornton se blýskl 21 body.

Především skvělá defenziva v závěrečné čtvrtině pomohla Clevelandu k výhře 97:91 nad Philadelphií. Domácí hvězda LeBron James nastřílela sice 32 bodů, hosté však dlouho drželi nevelký náskok. V poslední dvanáctiminutovce se ale Philadelphia vůbec neprosadila a dokázala nastřílet jen deset bodů.

Dramatický duel viděli diváci v Utahu, kde utkání s Detroitem muselo rozhodnout prodloužení. V tom měl přesnou ruku deset sekund před koncem Andrej Kirilenko a poslal z trestných hodů Utah do tříbodového vedení. Trojkový pokus nejlepšího střelce Detroitu Bena Gordona se při závěrečné siréně do koše nevešel, a tak Jazzmani mohli slavit čtvrtou výhru za sebou.

Nevydařený vstup do sezóny se snaží napravit basketbalisté San Antonia, kteří po třech porážkách tentokrát zdolali Washington 106:84. I přes zranění kotníku nastřílel nejvíce bodů Spurs francouzský rozehrávač Tony Parker, nad desetibodovou hranici se dostali i další čtyři jeho spoluhráči.

Již patnácté domácí vítězství za sebou zaznamenali hráči Denveru, kteří mají ve svém středu nejlepšího střelce dosavadního průběhu sezóny. Carmelo Anthony dosáhl již podeváté hranice 30 bodů, zdatně mu sekundoval s 21 body i Chauncey Billups. Denver tak bez problémů přehrál Chicago 112:93.

Ke smutnému historickému rekordu se pomalu blíží basketbalisté New Jersey, kteří i po 13 zápasech stále čekají na první výhru. Tentokrát v derby nestačili na New York Knicks 91:98. Pokud prohrají Nets ještě další čtyři zápasy, vyrovnají nejhorší vstupy do sezóny Miami a Los Angeles Clippers.

NBA:
Cleveland - Philadelphia 97:91, Denver - Chicago 112:93, Houston - Sacramento 113:106, Memphis - Milwaukee 98:103, New Jersey - New York 91:98, New Orleans - Atlanta 96:88, Portland - Minnesota 106:78, San Antonio - Washington 106:84, Utah - Detroit 100:97 po prodl.

ohr

Reklama