Hlavní obsah

Basketbalisté budou v kvalifikaci bez Zídka

PRAHA

Čeští basketbalisté se v dodatečné kvalifikaci o evropský šampionát budou muset obejít bez jedné z největších hvězd, pivotmana Jiřího Zídka. Opora mistrovského Nymburka si totiž v letošní sezóně poranila koleno a nadcházející týdny hodlá věnovat především rehabilitaci a odpočinku.

Foto: archiv

Jiří Zídek.

Článek

"V současné chvíli si myslím, že reprezentace je pro mě pasé. Po skončení náročné sezóny musím po dohodě s lékaři a fyzioterapeuty odpočívat minimálně tři měsíce," řekl České televizi první český hráč, který kdy nastoupil v NBA. "Takže reprezentace pro mě padá," podotkl Zídek, který chyběl národnímu týmu i v loňské první části kvalifikace ME.

Ztráty jednoho z klíčových hráčů lituje i reprezentační trenér Michal Ježdík. "Nahradit ho bude velmi těžké. Zídek je v současné době jenom jeden," uvedl Ježdík pro ČT.

Dodatečná kvalifikace začne pro národní tým 19. srpna, kdy se Češi představí v Estonsku, 23. srpna přivítají v pražské Sazka Areně Polsko, 29. srpna se v Opavě utkají s Estonskem a kvarteto utkání zakončí 1. září duelem v Polsku.

Z tříčlenné skupiny postoupí jen nejlepší mužstvo, které se ještě těsně před šampionátem v Bělehradu spolu s vítězi dalších dvou skupin utká o poslední volné místo na mistrovství Evropy.

Reklama