Hlavní obsah

Denver chce dát šanci Rodmanovi

DENVER (USA)

Vedení týmu basketbalové NBA Denver Nuggets, jenž hodlá do sestavy zařadit teprve devatenáctiletého Carmela Anthonyho, trojku posledního draftu, se nyní rozhodlo jít i opačnou cestou a angažovat veterána. Klub chce dát šanci už dvaačtyřicetiletému Denisovi Rodmanovi.

Foto: www.concordia.k12.mo.us

Denis Rodman ještě na palubovce

Článek

Generální manažer Denveru Kiki Vandeweghe řekl, že by chtěl někdejšího lídra NBA v doskakování vyzkoušet během tohoto víkendu. "Dáme mu den na vyzkoušení," sdělil Vandeweghe deníku Denver Post. "Chceme ho nejdřív vidět."

Rodman působil v NBA naposledy v sezóně 1999/00 v dresu Dallasu Mavericks, ale stále figuruje mezi dvacítkou nejlépe doskakujících hráčů NBA v historii. Rodman byl lídrem této herní činnosti dokonce v sedmi sezónách po sobě (do roku 1998), kromě toho také pětkrát získal ligový titul a dvakrát byl zvolen nejlépe bránícím hráčem soutěže.

Přátelství z Dallasu a Detroitu

Vandeweghe se s Rodmanem zná z jeho angažmá v Dallasu, kde nynější manažer pracoval jako asistent ředitele pro hráčské záležitosti. Proto je i ochoten zapomenout na některé hráčovy výstřelky, kvůli kterým skončily jeho poslední štace v Dallasu a Los Angeles. Vandeweghe  novinám doslova řekl, že se zná s Rodmanem velmi dlouho a váží si ho.

"Pokud k nám přijde a bude hrát tak, jak ho každý zná, bude to skvělé," nechal se slyšet útočník týmu Ryan Bowen. "To, co nyní potřebujeme, je nějaký nový impuls, a ten by on mohl přinést. Dobrou zprávou je fakt, že jeho příchod by týmu zajistil větší publicitu. Na druhou stranu pokud by měl Rodman narušit to, o co se tu pokoušíme, jen nám to uškodí."

Asistent Denveru Adrian Dantley, někdejší spoluhráč Rodmana během let 1986-89 v Detroitu, se nechal slyšet, že pokud se basketbalista dokáže dostat do formy, bude pro klub přínosem.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články