Hlavní obsah

Liberecký kouč Nekola: Láká mě boj o medaile

Novým trenérem volejbalistů Dukly Liberec se stal 38letý Michal Nekola, bývalý reprezentant a někdejší zkušený extraligový hráč. Nyní prožívá svůj první trenérský přestup a říká: „Láká mě boj o medaile.“

Foto: Josef Pešout, Právo

Trenér volejbalistů Liberce Michal Nekola

Článek

Po šesti letech v Ústí nad Labem jste zamířil do Dukly Liberec. Jak se ohlížíte za ústeckým angažmá?

V Ústí jsem zažil ještě jako hrající trenér postup do extraligy, v níž jsme pak hráli čtyři sezóny. A třikrát po sobě jsme se dostali do play-off, jen letos to nevyšlo. Bohužel se za celou dobu nepovedlo najít generálního sponzora, takže jsme nemohli pomýšlet na vyšší mety.

Co vás k práci pod Ještědem přitahuje?

Liberecká Dukla patří dlouhodobě do špičky českého volejbalu. V uplynulém ročníku sice skončila v extralize až pátá, ale vyhrála Český pohár. Má pořád vysoké cíle. A láká mě bojovat v extralize o medaile. Navíc nás v příští sezóně čeká i evropský Pohár CEV, což je druhá nejvýznamnější klubová soutěž po Lize mistrů.

Jaké máte první dojmy z Dukly?

Vrátil jsem se do klubu, v němž jsem byl v letech 1989-91 na vojně. Od té doby se toho v Liberci hodně změnilo, i když hala zůstala skoro stejná. S týmem jsem zahájil letní přípravu už koncem května. Zatím se s hráči seznamuji. Hodně mi pomáhá dosavadní trenér Vladan Merta, který se stal mým asistentem. Už jsme se věnovali i volejbalovým věcem a technice.

K jakým změnám došlo v kádru?

Odešli tři zkušení hráči - hrající asistent trenéra Polák jde do Švýcarska, bývalý kapitán Dittrich do Benátek nad Jizerou a končí i slovenský nahrávač Repák. Naštěstí zůstali zkušení Pešl a Jeslínek. K dispozici mám celkem dvanáct hráčů, jedinou posilou je zatím nahrávač Novák z Brna.

Reklama

Související témata: