Hlavní obsah

Dukla Liberec - Tiikerit Kokkola 3:0, zlatý set 15:11Liberečtí volejbalisté si zahrají skupinu Ligy mistrů

Liberec
Aktualizováno

Volejbalisté Dukly Liberec se probojovali do hlavní fáze Ligy mistrů. Středeční prohru ve Finsku 0:3 s Tiikeritem Kokkola napravili doma vítězstvím 3:0 a ve zlatém setu 15:11. Ve skupině čeká české šampióny stejně jako před rokem italská Civitanova, dále polský Rzeszów a Berlín, hrát se začne na začátku prosince.

Článek

Dukla ve středu nečekaně v chladné hokejové hale v Kokkole klopýtla a po nezvládnuté koncovce prvního setu se dostala pod tlak. Ale domácí odvetu zvládla bezpečně. Hráči nechybovali, o hlavní porci bodů se staral polský univerzál Patucha a v útoku jasně hosty přehráli.

"Dneska jsme předvedli nejlepší výkon v sezoně. Od začátku do konce jsme hráli koncentrovaně, dobře jsme přihrávali, útočili a vyvarovali se újezdů, které jsme udělali ve Finsku," pochvaloval si trenér Michal Nekola v rozhovoru pro Českou televizi.

Hráčům neměl co vytknout, domácí odvetu zvládli bez zaváhání, v obraně uhlídali univerzála Ropponena a mohou se těšit na minimálně šest zápasů s evropskou elitou. "Jakub Janouch hrál výborně, rozděloval nahrávky na jedny ruce, ale vycházelo to z dobré přihrávky," pochválil Nekola svého nahrávače.

Skupinová fáze Ligy mistrů začne 6. prosince, Liberec v prvním kole přivítá Rzeszów s českým nahrávačem Lukášem Ticháčkem. Pak pojede do Civitanovy a první polovinu zakončí doma s Berlínem.

Kvalifikace volejbalové Ligy mistrů, odvetný zápas 3. kola:
Dukla Liberec - Tiikerit Kokkola 3:0 (23, 22, 19), zlatý set 15:11
Rozhodčí: Kovalčuk (Ukr.), La Micela (It.). Čas: 103 min. Diváci: 1437. První zápas 0:3, postoupil Liberec.
Sestava a body Liberce: Staněk 8, Janouch 1, Správka 8, Leikep 8, Patucha 20, Galabov 11, libero Kopáček - Kunc. Trenér: Nekola.
Nejvíce bodů Kokkoly: Hunt 14, Herrera 13, Ropponen 11.

Reklama

Související témata: