Hlavní obsah

Tým má stejnou kvalitu jako v loňské sezóně, tvrdí mostecký trenér Hudák

MOst

Mostecké házenkářky obhajují druhé místo v česko-slovenské interlize a titul v české lize. A že to myslí s útokem na nejvyšší mety znovu vážně, naznačují hned v úvodu nové sezóny. „Tým má stejnou kvalitu jako loni,“ tvrdí slovenský trenér Luboš Hudák, který si na mostecké lavičce vybudoval dobré renomé.

Foto: Josef Pešout, Právo

Trenér Luboš Hudák.

Článek

Co rozhodlo o vítězství Baníku Most nad Porubou 27:23 v repríze loňského finále soutěže?

Výborně zachytala Dominika Müllnerová za kvalitní obranou. Eliminovali jsme spojky Poruby. Ubránili jsme i jejich pivotku, na níž neprošlo tolik přihrávek, jak si asi soupeřky představovaly. Bylo tam z naší strany i pár neproměněných šancí. Kdybychom je využili, nemuselo by to být drama až do konce. Se zápasem a tudíž výsledkem jsem ale spokojený.

Jak vnímáte úspěšný rozjezd do soutěže?

Nejprve jsme už vyhráli na půdě nováčka v Plzni, ale s Porubou to byl mnohem vážnější a důležitější duel. Potřebovali jsme body, abychom získali sebevědomí. Určitě nám to pomůže do dalších kol.

Můžete charakterizovat současný kádr Baníku Most po obměně kádru?

Některé nové tváře se objevily na hřišti, další zůstaly zatím na lavičce. Oproti loňsku nastaly změny v sestavě, ale kvalita družstva je stejná jako v minulé sezóně.

Překvapilo, že jste neposlal na palubovku Hanu Martinkovou. Vrátila se z německého angažmá a diváci na ni byli zvědaví.

Je po zranění kolena a delší dobu netrénovala. Vím, že místní fanoušci ji mají rádi. Ale tentokrát jsem dal přednost hráčkám, které dokáží měnit místa a udělat větší pohyb.

Jaká je mostecká deviza v interlize a české lize?

Spoléháme na týmový duch, který je silný. Říkáme si, že budeme bojovat za každého stavu a při jakémkoli vývoji zápasů. Pokud se stane ve hře chyba, musíme dál pracovat a rvát se o každý míč. A nesmíme se z ničeho sesypat.

Reklama

Související témata: