Hlavní obsah

Volejbalistky Brna po prohře s Baku ve Vyzývacím poháru končí

BRNO

Volejbalistky KP Brno prohrály v odvetném utkání čtvrtfinále Vyzývacího poháru na domácí palubovce s Idtisadči Baku 2:3 a po předchozí porážce v Ázerbájdžánu jsou ze soutěže vyřazeny. Brňanky dnes kladly favoritovi nečekaně tuhý odpor. Vyhrály úvodní dva sety, pak se ale projevila větší zkušenost soupeřek.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Ilustrační foto.

Článek

Trenér Ondřej Marek sáhl ke změně, která mu přinesla úspěch už v minulém kole v belgickém Charleroi. Melichárkové přidělil roli smečařky a na liberu místo ní zaskočila Valtrová. Tah se vyplatil, neboť zejména v úvodních dvou setech Brňanky soupeře přehrávaly. V zakončení doplňovaly po přesných nahrávkách Vincourové tvrdě smečující Strakovou také Útlá právě s Melichárkovou. Hráčky Baku působily proti nadšeně bojujícím domácím volejbalistkám hodně zaskočeným dojmem. Jejich obrana na síti byla dost děravá a na smeči se prosazovaly pouze 202 cm vysoká americká reprezentantka Haneefová-Parková s Finkou Lehtonenovou.

Brňanky s přehledem zvládly koncovky obou úvodních setů. Ve třetím dějství už ale začala jejich souhra skřípat, útočná síla se postupně vytrácela a ztrácely i jistotu na blocích. Rady si nevěděly hlavně s Haneefovou-Parkovou, která uplatňovala svou výškovou převahu. Herně se brněnské volejbalistky ještě zvedly ve čtvrtém setu, kdy vedly 19:18. Ovšem následně tři útoky skončily v blocích. Pak vyrovnaly na 22:22, koncovku ale nevynucenými chybami pokazily a umožnily soupeřkám vyrovnat skóre. V tie-breaku už ovládly hru zkušenější volejbalistky Baku, které tak odmítly zlatý set.Připravujeme další podrobnosti

Reklama

Související témata: