Hlavní obsah

Motocyklovou kvalifikaci v Japonsku zhatil déšť

PRAHA/MOTEGI

Lukáš Pešek odstartuje do nedělní Velké ceny Japonska silničních motocyklů z třetí a Karel Abraham z čtvrté řady. Nerozhodla o tom však sobotní kvalifikace, která byla kvůli silnému dešti na okruhu v Motegi zrušena, ale časy z tréninků kubatury do 250 ccm. Nejrychlejší v nich byl Ital Marco Simoncelli, Pešek skončil jedenáctý a Abraham šestnáctý.

Článek

Další český závodník Lukáš Šembera obsadil v trénincích 32. místo a na startu nejslabší třídy do 125 ccm se tudíž postaví na konec osmé řady. V královské kategorii MotoGP si poprvé v kariéře zajistil v Motegi pole position šestinásobný mistr světa Valentino Rossi.

Okruh v Japonsku podle předpovědi skrápěl v sobotu silná déšť a teplota se pohybovala kolem 9 stupňů Celsia. Pořadí na startu tak určil nejrychlejší čas z tréninku, ráno se ale jelo na dešti, takže platí páteční časy. “Ve volném tréninku mi to dost klouzalo, a tak jsem raději neriskoval, abych neupadl a nemuseli jsme pro kvalifikaci opravovat motocykl. Nakonec to ale stejně ničemu neprospělo, protože kvalifikace byla zrušena,“ uvedl Pešek v tiskové zprávě svého týmu.

Pro nedělní závod by se mělo počasí opět umoudřit a Pešek věří, že uskuteční povedený útok na elitní desítku. „Třetí řada je docela dobrá, snad mě nepotká kolize jako v Kataru. Určitě bych se mohl prosadit do desítky, ale potřeboval bych pro zlepšení nastavení motocyklu ještě alespoň jeden trénink, takže uvidíme, jak se povede nastavení ostatním,“ dodal třiadvacetiletý závodník.

Reklama

Související témata: