Hlavní obsah

Plochodrážníci se na Markétě představí již podvanácté v řadě

PRAHA

Druhý srpnový den přivítá Praha na stadiónu Markéta plochodrážní světovou elitu při závodě FIM Speedway GP, který se zároveň jede jako Velká cena České republiky na ploché dráze. Fanoušci se mohou těšit na šestnáct nejlepších závodníků světa, včetně českého reprezentanta Lukáše Drymla.

Foto: www.unia.leszno.org

Lukáš Dryml

Článek

V Praze se pojede už podvanácté v řadě a i příští rok bude stadión Markéta hostit nejlepší plochodrážníky světa. Informoval o tom v úterý ředitel závodu Petr Ondrašík. „V Cardiffu při britské Grand Prix jsme podepsali smlouvu do roku 2009,“ nechal se slyšet Ondrašík na tiskové konferenci.

Chybět by neměl český jezdec Lukáš Dryml, který však doléčuje své zranění kolen a prasklou holenní kost. „Do GP České republiky si odpočine a zranění doléčí. Není nic horšího, než nedoléčené zranění. Na závod musí být jezdci připraveni na 110 %,“ řekl trenér české reprezentace Milan Špinka.

Problémy s koleny

Dryml doufá, že ještě před závodem v Praze se mu podaří jeden podnik na rozjetí absolvovat, vše ale bude záležet na jeho zdravotním stavu. „Jedno koleno je relativně v pohodě, vazy v něm jsou jen natažené. Ve druhém mám ale přetržený přední zkřížený vaz. K tomu pohmožděnou stehenní kost a prasklou holenní,“ posteskl si Dryml v tiskové zprávě.

Přetržené vazy lze řešit pouze operačním zákrokem, což závodník nechce. „To by znamenalo konec sezóny. To nechci, ale pauzu si dám. Lékaři mě varovali, že bych na to mohl doplatit. Tři týdny je minimum, aby kost srostla. Koleno je opuchlé a kulhám,“ uzavřel výčet svých zdravotních problémů Dryml.

V Praze by se mohl představit Luboš Tomíček, který je prvním náhradníkem. Pořadatelé jej navrhli na divokou kartu. Nyní se čeká na potvrzení ze strany Mezinárodní motocyklové federace. V případě, že by se někdo z účastníků zranil, převzal by divokou kartu po Tomíčkovi jiný český jezdec.

Reklama

Související témata: