Hlavní obsah

Kopecký: Škoda, že nebylo víc sněhu

PRAHA

Hromadu nových zkušeností si veze ze Švédské rallye posádka Jan Kopecký - Filip Schovánek. Úřadující mistři republiky s vozem Mitsubishi Lancer dojeli ve 54. ročníku severské soutěže v 'enkové' třídě na sedmnáctém místě, v absolutním pořadí pak obsadili 37. příčku.

Foto: eWRC.cz/Petr Lusk

Jan Kopecký na trati Švédské rallye

Článek

"Závod nám přinesl tolik cenných zkušeností, které se nedají nikde jinde nasbírat. Jsme moc rádi, že jsme mohli rallye se závodním vozem absolvovat," shrnul po dobrodružství na sněhu, ledu i nezpevněném povrchu za oba jezdce Kopecký.

Posádku první den soutěže zaskočil poškozený tlumič a úvodní etapa pro ní skončila po čtvrté erzetě. V rámci superrallye ale mohli v sobotu pokračovat, byť s dvacetiminutovou penalizací.

"Auto pak fungovalo naprosto perfektně. Snažil jsme se o další zrychlování, především v rychlých pasážích přes horizonty. Se stoupající jistotou jsem přidával i na razanci průjezdu. Stále jsem posunoval i brzdný bod a pomalu jsem se snažil o snížení rozdílů oproti skandinávským pilotům produkčních vozů," přiblížil Kopecký.

Závěr soutěže si česká posádka užívala. "V neděli jsme se svezli vážně moc hezky, akorát nás hodně mrzí, že nebyl dostatek sněhu. Byla to spíše šotolinovo-ledová soutěž. Ale každopádně stála jednoznačně za účast," je přesvědčen Kopecký.

Zkušenosti ze Skandinávie bude mít šanci uplatnit hned o nadcházejícím víkendu, kdy je v Klatovech na programu druhý díl mistrovství republiky - 40. ročník Rallye Šumava.

Reklama

Související témata: