Hlavní obsah

Vstup do Rallye Bohemia zvládl nejlépe Pech, Kopecký je druhý

Mladá Boleslav

Vedoucí muž průběžného pořadí Václav Pech zvládl nejlépe vstup do Rallye Bohemia, pátého dílu mezinárodního mistrovství České republiky v automobilových soutěžích. Pilot vozu Mini John Cooper Works S2000 projel nejrychleji úvodní téměř pětikilometrovou městskou rychlostní zkoušku v Mladé Boleslavi.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jan Kopecký se spolujezdcem Pavlem Dreslerem je po úvodu Rallye Bohemia druhý.

Článek

Druhý je s odstupem 1,5 sekundy tovární jezdec Škody a hlavní favorit jubilejního 40. ročníku Jan Kopecký, třetí místo patří Jaromíru Tarabusovi, který je dalších sedm desetin sekundy zpět. Čtvrtý je další z kandidátů na umístění na stupních vítězů Roman Kresta, který letos startuje jen ve vybraných závodech.

O vítězi rallye se rozhodne v sobotu a v neděli, kdy na posádky čeká dalších sedmnáct testů a 185 měřených kilometrů. "Bohemka je jednou z nejkrásnějších a nejnáročnějších domácích soutěží v sezoně. Pro nás je navíc domácí, takže uděláme vše pro to, abychom vyhráli," řekl Kopecký, který letos v MMČR startoval dvakrát a vždy vyhrál. "Čeká nás ale opět tvrdý boj, Vašek i Roman budou těžší soupeři," podotkl Kopecký.

Rallye Bohemia, pátý podnik MMČR v automobilových soutěžích - po 1 RZ:
1. Pech, Uhel (Mini John Cooper Works S2000) 3:19,8
2. Kopecký, Dresler (Škoda Fabia S2000) -1,5
3. Tarabus, Trunkát (Škoda Fabia S2000) -2,2
4. Kresta, Gross (Škoda Fabia S2000) -2,9
5. Odložilík, Tureček (Škoda Fabia S2000) -4,7
6. J. Sýkora, Škardová (Ford Fiesta R5) -4,8.

Reklama