Hlavní obsah

Berdycha čeká neoblíbený soupeř

Radek Štěpánek včera překvapivě zdolal poprvé ve své kariéře Španěla Tommyho Robreda a postoupil tak na turnaji v Sydney do 2. kola. Stejného cíle už den předtím dosáhl Tomáš Berdych, který se nyní střetne s Gillesem Simonem.

Článek

Současná česká jednička na loňskou sezonu určitě nezapomene, jelikož se v ní poprvé v kariéře probojovala do elitní desítky světového žebříčku. V ní však Berdych do konce roku nevydržel a oproti začátku sezony si navíc o jednu příčku ještě pohoršil, když do roku 2008 vstoupil ze 14. místa. Přesto si na své konto připsal jeden turnajový triumf, který vybojoval v německém Halle.

Letošní Berdychovy cíle jsou jasné - vrátit se do Top 10 a setrvat tam. Vstup do sezony se rodákovi z Valašského Meziříčí vydařil - na Hopmanově poháru porazil ve dvou setech Luczaka a Bopannu a prohrál pouze kvůli skreči s Fishem. Tento turnaj ale nepatří pod okruh ATP a ostrý start tak Berdycha čekal až předevčírem v Sydney, kde si na úvod poradil hladce ve dvou setech s Italem Volandrim.

Dnes čeká českého tenistu pravděpodobně těžší zkouška, jelikož Francouze Simona doposud nikdy neporazil. Do této chvíle na sebe narazili dvakrát, pokaždé v roce 2006. 24letý Simon si s Berdychem nejdříve poradil ve čtyřech setech na Australian Open a pak také ve vyrovnaném duelu v Monaku, který vyhrál po setech 7-6, 6-7 a 6-4.

V současné době nevstupuje do zápasu jako favorit, jelikož momentálně uzavírá třetí desítku žebříčku ATP. Loni si však polepšil, za rok poskočil o celých 15 míst nahoru. K tomu mu výrazně pomohly dva turnajové tituly, na které dosáhl v Marseille a Bukurešti.

Myslíte si, že Berdych dnes sníží svou neúspěšnou bilanci se Simonem? Jestliže ano, pak si na něj vsaďte - kurs je 1.25. Jste-li názoru, že se v Sydney podívá do třetího kola naopak Simon, pak si u společnosti bwin vsaďte s kursem 3.21.

Reklama