Hlavní obsah

Fulnek přivítá utrápený Liberec

Na třech českých stadionech dnes odstartuje čtvrté kolo domácího poháru. V nejvyšší lize až předposlední Liberec odvolal o víkendu trenéra Michala Zacha a i z tohoto pohledu ho dnes čeká těžký zápas ve Fulneku.

Článek

Fulnek vstoupil do své premiérové druholigové sezony velmi dobře, když je po deseti kolech na šesté příčce tabulky. Před 14 dny svěřenci trenéra Václava Daňka dokonce porazili 3:2 silnou Opavu a připsali si tak už třetí letošní vítězné derby. O uplynulém víkendu uhráli rovněž solidní výsledek, když remizovali na hřišti Jihlavy.

Dnes čeká fulnecký fotbal svátek, do města s šesti tisíci obyvateli přijede jeden z nejlepších klubů republiky. „Kluci si zahrají s klubem, který je mistrem republiky, fanoušci zase uvidí špičkové české mužstvo na fulneckém stadionu,“ konstatoval kouč Daněk, který se svým týmem nechce hrát pouze druhé housle. „Všichni víme, že to bude hodně těžké, ale uděláme vše pro postup. Doma se budeme snažit dostat soupeře pod tlak, využít jeho chyb a vstřelit gól. Ale když uvidíme, že nás soupeř od začátku přehrává, zaměříme se na to, abychom nedostali gól. Jako vždy bude záležet na vývoj zápasu,“ nastínil své ambice lodivod Fulneku.

Na druhé straně hřiště dnes bude stát Slovan Liberec, jemuž se loni nepovedlo obhájit titul a po odchodu úspěšného trenéra Vítězslava Lavičky to na Severu Čech skřípe. Liberečtí fotbalisté totiž během devíti kol vstřelili pouhých pět branek a se šesti body jsou rádi, že jim nenáleží poslední příčka tabulky. Před třemi týdny to už vypadalo, že se Slovan zvedne, když porazil 2:0 Plzeň, ale následně nestačil na Olomouc a o uplynulém víkendu doma nevyhrál ani s Kladnem.

To byla poslední kapka pro vedení klubu, které odvolalo trenéra Michala Zacha. Jeho nástupce stále není znám a dnes tak mužstvo povede bývalý výborný fotbalista Radim Nečas, který dělal Zachovi asistenta. „Nic moc se takhle narychlo změnit nedá. Je třeba mužstvo hlavně namotivovat a pročistit hlavy,“ řekl Nečas, jehož mužstvo v lize už hodně ztratilo a nejbližší cestou k evropským pohárům se zdá být právě Pohár ČMFS.

I přes nepříznivé letošní výsledky vstoupí do tohoto souboje v roli favorita hosté, na které najdete v kursové nabídce společnosti bwin kurs 1.60. Remízu ocenili kursem 3.45. Na outsidera z Fulneku najdete u stejné společnosti kurs 5.00 rovných.

Reklama