Hlavní obsah

Liverpool uvidí městské derby

V nedělním pokračování 32. kola Premier league bude na Anfield Road k vidění zajímavý souboj mezi FC Liverpool a Evertonem. Domácí okupují čtvrtou příčku, která jako poslední zajišťuje kvalifikaci do předkola Ligy mistrů. Everton je však Reds v patách se ztrátou pouhých dvou bodů.

Článek

Domácí se rozhodně nenacházejí ve špatné formě, ale poslední zápas jim úplně nevyšel – na Old Trafford podlehli svěřenci trenéra Beniteze místním United 0:3. Předtím ale Reds zvítězili v pěti po sobě jdoucích utkáních a na vítěznou vlnu se chtějí vrátit právě dnes. „Čeká nás velmi důležité utkání, ale já si tyto zápasy užívám a radost z vítězství je poté mnohem větší. Pětibodový náskok by nebyl špatný, ale ještě není konec sezony a čekají nás další těžká utkání,“ říká trenér Benitez.

Reds se proti svému rivalovi budou muset obejít bez argentinského záložníka Javiera Mascherana, který je suspendován po obdržení červené kartě proti Manchesteru. Po problémech s třísly je opět k dispozici obránce Steve Finnan. V podzimní části sezony zvítězil Liverpool na stadionu Evertonu 2:1, když obě branky zařídil Holanďan Dirk Kuyt. Ten se nejspíš v základní sestavě neobjeví a jeho post zaujme Yossi Benayoun. Připraven je i kanonýr Fernando Torres, který v přátelském duelu Španělska s Itálií schytal od Marca Materazziho hned několik šrámů.

„Rozhodně se nechystám někoho šetřit na Ligu mistrů s Arsenalem. Celou sezonu jsme mluvili o rotaci hráčů, ale nyní se musíme soustředit hlavně na domácí soutěž a abychom se do dalšího ročníku Champions league kvalifikovali,“ dodává lodivod domácích Rafael Benitez. Everton zakončil loňskou sezonu na pěkném šestém místě a letos by si rád ještě polepšil. Ke čtvrté příčce nemá vůbec daleko, ale v posledních utkáních se Toffees výsledkově příliš nedaří. Na půdě Sunderlandu ještě svěřenci trenéra Moyese vydřeli výhru 1:0, ale následně prohráli venku s Fulhamem a naposled doma remizovali 1:1 s West Hamem.

Hosté nemohou počítat se službami záložníka Tima Cahilla. „Nezahraje si do konce sezony. Je to frustrující ztratit jednoho z klíčových hráčů před tak důležitým utkáním, ale takové věci se stávají a musíme se s tím vypořádat,“ říká na adresu 28letého Australana trenér Moyes. Ten nejspíš do základní jedenáctky nepostaví ani útočníka Andy Johnsona, kterého trápí potíže s třísly. Otazník visí nad startem Stevena Pienaara, ale Victor Anichebe by měl být po zranění kyčle v pořádku.

Podle sázkové kanceláře bwin je favoritem na výhru domácí Liverpool s kursem 1.75. Na vítězství Evertonu vypsali bookmakeři vcelku vysoký kurs 4.30a na remízu si můžete vsadit v kursu 3.35.

Reklama