Hlavní obsah

Nowitzki dotáhl Dallas k třetímu vítězství nad Portlandem

NEW YORK

Basketbalisté Dallasu jsou jednou nohou v semifinále Západní konference NBA. V pátek totiž porazili Portland na jeho palubovce 115:103 a vedou v sérii 3:0. Čtvrté utkání, po němž už může Dallas slavit postup, se hraje v neděli. Hráči Portlandu se v pátek snažili seč mohli, ale ubránit Dirka Nowitzkého nedokázali.

Článek

Němec jim nastřílel 42 bodů, z toho 16 v poslední čtvrtině. Jen o čtyři body tak zaostal za vlastním klubovým rekordem, který vytvořil v prvním zápasu série.

Phoenix šel do pátečního zápasu se San Antoniem s předsevzetím využít domácího prostředí a ujmout se v sérii vedení. Dopadlo to ale přesně naopak. Z vítězství se radovalo San Antonio, jinak nejlepší tým Západní konference po základní části, který svého rivala z Arizony porazil 99:86 a vede 2:1 na zápasy. Spurs za to vděčí hlavně Tonymu Parkerovi. Francouz byl v předchozích dvou duelech série ve stínu Stephona Marburyho, který jej dokázal ubránit.

Jenže v pátek na něj neměl a Parker nastřílel 29 bodů. Hvězda San Antonia a jeden z největších kandidátů na trofej pro nejužitečnějšího hráče Tim Duncan byl celou dobu pod dohledem dvou hráčů soupeře a zaznamenal jen 11 bodů. Vedle toho si však na konto připsal i 23 doskoků. "Chtějí mě úplně vymazat ze hry, ale to se jim nepovede," nechal se slyšet Duncan.

V posledním utkání pátečního programu porazilo Orlando doma nejlepší tým Východní konference Detroit 89:80 a ujalo se v sérii vedení 2:1. Lví podíl na tom měl nejlepší střelec po základní části Tracy McGrady s 29 body.

Reklama