Hlavní obsah

Poradí si Lopez s Karanušičem?

První kolo třetího grand slamu sezony už je minulostí. V tom druhém si to rozdají 31. nasazený Španěl Feliciano Lopez a Roko Karanušič z Chorvatska. Oba se spolu doposud ještě nikdy neutkali a čeká je tudíž ve vzájemných utkáních premiéra.

Foto: ATP Tour

Areál All England Clubu

Článek

Feliciano Lopez již několik sezon patří do mezi světovou špičku a i na Wimbledonu dosáhl několika slušných výsledků. Tím jednoznačně nejlepším je čtvrtfinálová účast z roku 2005.

Do letošního ročníku ale španělský tenista nevkročil zrovna tou pravou nohou a na úvodním grand slamu sezony Australian Open vypadl už ve druhém kole po prohře s Francouzem Gasquetem. Naopak nejzdařilejší byl pro rodáka z Toleda turnaj v Dubaji, kde zdolal jména jako Berdych, Ferrer či Davyděnko a až ve finále se musel sklonit před uměním Andyho Roddicka. Další výsledek, který stojí za zmínku, přišel v dubnu v Barceloně, kde 26letý tenista vypadl ve třetím kole s antukovým králem Nadalem. Od té doby však na turnajích ATP jen marně čeká na vítězství. To nepřišlo ani na Roland Garros či naposled na turnaji v londýnském Queen´s Clubu, kde nestačil na Francouze Mahuta.

Zde na anglické trávě se kýženého vítězství 35. hráč světa konečně dočkal. Na úvod turnaje si poradil ve čtyřech setech s Argentincem Dabulem. Odehrál tedy o jeden set více, než jeho dnešní soupeř, který vyřadil Peruánce Luise Hornu.

Roko Karanušič bude pro Lopeze zřejmě velkou neznámou. 25letý tenista totiž doposud na okruhu ATP spíše jenom paběrkoval. V minulé sezoně si v elitní společnosti připsal první vítězný duel a rok zakončil se zápornou bilancí 2-8. Ani v aktuální sezoně na turnajích ATP chorvatský tenista nijak nezářil. První výhru si připsal na domácím podniku v Záhřebu, kde ve druhém kole nestačil na Srba Tipsareviče. Druhý a do úvodního souboje Wimbledonu také poslední vítězný duel zaznamenal až 111. hráč žebříčku minulý týden na trávě v Londýnském Queensu s Flaviem Cipollou. Ve druhém kole mu štěstí příliš nepřálo a souboj s Novakem Djokovičem měl již předem téměř jistého vítěze.

Na vítězství Feliciana Lopeze určili bookmakeři kurs 1.26. Na úspěch Roka Karanušiče vypsala sázková kancelář bwin kurs 3.15.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články