Hlavní obsah

Vítkovice mají druhý mečbol, do semifinále extraligy chce i Sparta

Jedinou série čtvrtfinále musí rozhodnout až sedmé utkání. Podle očekávání je to duel čtvrtých Vítkovic s pátou Spartou. Ta v sobotu odvrátila vyřazení, Ostravané mají další mečbol v pondělí. Tentokrát před vlastními fanoušky.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Zbyněk Hrdel ze Sparty (vlevo) a Petr Jurečka z Vítkovic

Článek

První zápas vyhrály Vítkovice 4:1, hattrickem se blýskl Radim Hruška. Zbývající gól domácích přidal Jiří Burger, za Spartu se trefil Petr Ton. Odvetu rozhodl gól Jakuba Koreise z poloviny utkání, v závěru do prázdné branky pečetil skóre veterán Martin Ručinský.

V Praze nejprve zvítězila Sparta 5:2, před více jak deseti tisíci diváků se prosadily opory Výborný, Netík, Ručinský, Broš a Ton. Za hosty se trefili Treille a Selingr. Do čtvrtého duelu trenér Vítkovic Hadamczik přeházel sestavu a výsledkem bylo vítězství 4:1. Gól a dvě přihrávky zaznamenal Barinka.

Ve Vítkovicích se přiblížili semifinále domácí, kteří porazili Spartu 2:0. O výhře rozhodl gól Treilleho, do prázdné branky pečetil Štefanka. Nešťastně skončil zápas i sezóna pro sparťanského útočníka Koreise, který si po nárazu do mantinelu naštípl šestý obratel a pohmoždil plíce. Vyřazení Sparta odvrátila sobotní výhrou 2:1, obě branky vstřelil Netík, v 53. minutě korigoval Svačina.

V základní části byly vzájemné duely vzácně vyrovnané. Oba celky získaly stejně bodů (6) a dokonce měly stejné skóre. Nejprve každý tým zvítězil po samostatných nájezdech, pak si Vítkovice i Sparta vyměnily výsledek 2:1.

Na vítězství Vítkovic si můžete vsadit v kursu 2,2, na výhru Sparty vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,46. Pokud očekáváte remízu po základní hrací době, je k dispozici kurs 4.

Jsi na Facebooku? Sleduj nejnovější články a informace o sázení taky tam. Staň se naším fanouškem!

Reklama