Hlavní obsah

Šafářovou čeká v Dauhá Cibulková

Dvě hráčky, které se měly utkat ve Fed Cupu, na sebe narazí na turnaji v katarském Dauhá. Češka Lucie Šafářová se po zranění vrátí na okruh WTA v zápase se Slovenkou Dominikou Cibulkovou.

Foto: Czech Tennis Agency

Česká tenistka Lucie Šafářová

Článek

Dvě hráčky z bývalé federace proti sobě před dvěma týdny nenastoupily kvůli zranění Šafářové. Přítelkyně Tomáše Berdycha si už na turnaji v Sydney poranila hýžďový sval, kvůli kterému po výhře nad domácí Molikovou ve druhém kole ani nenastoupila proti světové jedničce Heninové. Šafářová se zkusila vrátit na Australian Open, ani v souboji prvního kola proti Kolumbijce Castanové ji ale nepřestal bolet. Po rychlém vypadnutí z prvního grandslamu sezony lékaři Šafářové naordinovali klid a vráti se měla až ve fedcupovém utkání proti Slovensku. V prestižním souboji byla největším otazníkem účast Daniely Hantuchové, která nakonec do Brna vůbec nepřijela. Ani Češky ale nehrály v nejsilnější sestavě: kapitán týmu Pála na poslední chvíli oznámil, že kvůli přetrvávajícím bolestem nenastoupí ani Lucie Šafářová.

Fedcupová reprezentantka se tak po více než měsíční pauze představí až v Dauhá. Soupeřkou jí bude Dominika Cibulková, která měla být první soupeřkou Šafářové ve fedcupovém souboji se Slovenskem. Cibulková využila absence Lucie Šafářové a po vítězství nad Petrou Cetkovskou zařídila Slovensku vedení 1-0 na zápasy. Ve druhém utkání dlouho vzdorovala Nicole Vaidišové, které dokonce sebrala první set, a špatně si nevedla ani ve čtyřhře, kterou Slovenky prohrály 4-6 ve třetím setu. Hned nato cestovala Cibulková do Paříže, kde ji čekal dobře obsazený turnaj. V prvním kole si talentovaná tenistka ještě poradila s domácí Pinovou, ovšem světová devítka Bartoliová byla ve druhém kole nad její síly. Podobně to o týden později dopadlo i v Antverpách: Tziporu Obzilerovou z Izraele dokázala ve třech setech porazit, ve druhém kole ale nenašla recept na Číňanku Na Li.

Přestože je Šafářová v žebříčku WTA nad její soupeřkou, vynucená pauza ji pasuje do role outsidera, na kterého si můžete vsadit s kursem 2.20. Myslíte si, že Cibulková využije větší rozehranosti a Češku porazí? Pak si vsaďte na ni, kurs je 1.50.

Reklama