Hlavní obsah

Uherské Hradiště uvidí souboj ze dna tabulky

Dva týmy s velkými problémy dnes sehrají svůj poslední podzimní zápas. Poslední Slovácko se pokusí doma v derby se Zlínem navázat na utkání v Mladé Boleslavi, kde sahali dokonce po třech bodech.

Článek

Podle posledních výsledků zřejmě ani jeden z dnešních soupeřů nemá radost z toho, že zima na tři měsíce přeruší nejvyšší českou soutěž. Slovácko sice sezonu začalo výhrou právě ve Zlíně, od té doby ale třelo bídu s nouzí a až do začátku listopadu získali fotbalisté z Uherského Hradiště pouhé dva body za remízy s Brnem a Slavií. V posledních třech utkáních se ale svěřenci nového trenéra Malury zvedli: nejprve bodovali na hřišti Příbrami, kde dokázali remizovat 1:1, stejným výsledkem potom skončil i jejich domácí duel s Jabloncem a před týdnem měli po dlouhé době na dosah tři body. V Mladé Boleslavi vedli ještě chvíli před koncem 2:1, gól domácího Rajnocha je ale o dva body připravil. I za remízu ale byli hosté vděčni, tím spíš, že Boleslav ještě poté stihla nastřelit břevno. "Remízu jako ztrátu neberu. Ale cennost tohoto bodu se ukáže až poté, co Zlín doma za týden porazíme. Jinak je k ničemu," prohlásil po utkání útočník Zeher.

Právě dnešní souboj může - nebo nemusí - domácí na příštího čtvrt roku alespoň trochu uklidnit. Zlín totiž není soupeř blízký jen svou zeměpisnou polohou, ale i postavením v tabulce. Tým, který po Petru Uličném převzal Pavel Hoftych, je se 13 body předposlední a pokud ho dnes Slovácko podruhé v sezoně porazí, přiblíží se mu na pouhé dva body. Podobně jako domácí, i Zlín se ale s blížícím se koncem roku dostal z útlumu. Po dvou cenných remízách na přelomu října a listopadu - zápas s Libercem skončil 0:0 a v Českých Budějovicích uhráli zlínští nerozhodný výsledek 1:1 - sice hosté dvakrát prohráli, před týdnem si ale spravili chuť v utkání s Brnem, které porazili 3:0. Byla to první výhra Zlína od poloviny září, kdy doma uspěli proti Příbrami. Na cizích hřištích se ale hráči trenéra Hoftycha pořád obrovsky trápí - čtrnáct dní starou prohrou v Olomouci zaokrouhlili počet zápasů venku bez výhry na třicet. "Pokud navážeme na výkon proti Brnu, nemáme se čeho obávat," nebere na to ohledy obránce Vidlička. "Určitě nejedeme do Uherského Hradiště prohrát. Čeká nás sice silný protivník, kterému se začíná dařit, nicméně ani my nejsme v situaci, že bychom si mohli dovolit body rozdávat," dodává jeho spoluhráč Lukaštík.

Postavení obou týmů naznačuje, že by dnes mohly sehrát vyrovnaný zápas, což si myslí i bookmakeři. Ti vypsali jako mírného favorita domácí tým, na který si můžete vsadit s kursem 2.15. Myslíte si, že Zlín dokáže v Uherském Hradišti vyválčit alespoň bod? Potom si vsaďte na jeho neprohru, kurs na ni je 1.54.

Reklama