Hlavní obsah

Vittek se chystá na Brémy

Dva čisté hattricky po sobě dal v dresu Norimberku slovenský útočník Robert Vittek. Jeho řádění odnesly týmy Duisburgu a Kolína nad Rýnem; zadaří se Vittekovi do třetice i proti Brémám?

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Brazilec Naldo z Werderu Brémy (vpravo) atakuje Pavla Nedvěda z Juventusu Turín.

Článek

Před čtrnácti dny porazil Norimberk Duisburg 3:0 výhradně Vittekovými góly. Minulý víkend slovenský hráč stihl svůj výkon zopakovat během prvních 22 minut, kdy nasázel Kolínu nad Rýnem na jeho vlastním hřišti tři góly. Na jaře tak zaznamenal už osm branek, které jeho týmu zajistily sedm důležitých bodů; díky nim se Norimberk vyhoupl před ostatní týmy na konci tabulky.

Ideální příležitost bodovat má Norimberk i dnes; pro zápas s Brémami si totiž jen těžko mohl přát lepší dobu. Werder odehrál nešťastný zápas v Turíně, kdy ho poslední dvě minuty stály postup v Lize mistrů. Minulý víkend potom nestačil v Bundeslize na Herthu, se kterou doma prohrál 0:3. Dnes ho čeká utkání před nabitým stadionem domácích, kteří silnému soupeři budou chtít oplatit ostudnou podzimní prohru 2:6. Kouč hostů Thomas Schaaf se dnes bude muset obejít bez zraněného Micouda, otázkou zůstává, jestli v sestavě dočasně nenahradí i záložníka Torstena Fringse, který kritizoval svoje vlastní výkony na hřišti.

Trenér domácích Meyer naznačil, že by se dnes spokojil s remízou, plné hlediště by prý ale mohlo dohnat domácí k překvapivému vítězství. "Budeme pod tlakem, ale v pozitivním slova smyslu," prohlásil Meyer. Bookmakeři i přes problémy Brém favorizují hosty, na které si můžete vsadit v kursu 2.00. Pokud věříte tomu, že Brémy zůstanou v útlumu a dnes prohrají, kurs na domácí je 3.40. A jestli jste si oblíbili sázení live, od 15.30 si můžete vsadit na tento i další zápasy Bundesligy.

Reklama