Hlavní obsah

VIDEO: Murray jako model. Britský tenista pózuje s trofejí pro vítěze US Open

New York

Konečně se dočkal! Skotský tenista Andy Murray na pátý pokus zvítězil v grandslamovém finále a získal tak svou premiérovou trofej z jednoho ze čtyř nejprestižnějších turnajů planety. Murray si svůj úspěch užívá plnými doušky. Kromě nespočet interview a pozvání do talk show se také postavil před objektivy profesionálních fotografů.

Andy Murray pózoval s pohárem v New Yorku, pak ho na recepci u britského konzula přivítal dudák Video: Reuters

 
Článek

Je to už tradice vítěze US Open. Po Sereně Williamsové, která opanovala poslední turnaj „velké čtyřky" v ženské dvouhře, se v Centrálním parku před objektivy fotografů postavil vítěz mužské dvouhry. Andy Murray v pětihodinovém finále porazil obhájce trofeje Novaka Djokoviče a právě namísto Srba pozvedl před newyorským pozadím naleštěnou trofej.

Murray si od finále, které se odehrálo v noci z pondělí na úterý evropského času, užívá mnohý potlesk. Vítězstvím ve Flushing Meadows se zařadil mezi nejslavnější Skoty. K vítězství přemožiteli Tomáše Berdycha ze semifinále gratulovali po výhře nad Djokovičem mimo jiné také jeho krajané herec Sean Connery či fotbalový trenér Manchesteru United Sir Alex Ferguson. Na jedné ze slavnostních recepcí ho proto přivítal zvuk dud.

Reklama

Související témata: