Hlavní obsah

Biatlonista Šlesingr se necítí špatně, ale nemá představu o formě

PCHJONGČCHANG

Opět v roli české jedničky a největšího adepta na zisk cenného kovu odcestoval na světový šampionát biatlonistů Michal Šlesingr. Dvojnásobného medailistu z předloňského mistrovství v Anterselvě však těsně před odletem postihla silná viróza, která ho načas vyřadila z tréninku. Šlesingr proto zůstává před začátkem šampionátu opatrnější a neklade si žádné konkrétní cíle.

Článek

"Dnes už bych jako před sezonou netvrdil, aby to cinklo. Žádné číslo po mně opravdu nechtějte, budu rád, když skloubím střelbu a běh stejně, jako se mi to dařilo v lednu. To bych pak věděl, že to propadák nebude," uvedl ve čtvrtek Šlesingr pro ČTK z dějiště šampionátu.

V posledních týdnech před mistrovstvím se nejlepší český biatlonista dostával do očekávané formy, ale pak přišlo silné nachlazení, kvůli němuž odletěl do Pchjongčchangu později. "Je to prostě sedm dnů bez tréninku. Necítím se úplně špatně, ale vůbec nemám představu o formě," uvedl.

Šlesingr by Koreji přál pořádání olympijských her

V Koreji ještě nikdy nezávodil, přesto se do biatlonově exotické země těšil. "Zajímalo mě to, protože o této zemi vím jen málo. Nechci hovořit o tom, co jsem jen viděl, ale z lidí, které potkáváme, mám hrozně dobrý dojem. Jsou příjemní, ochotní, usměvaví a myslím si, že to nehrajou," řekl Šlesingr. "Když vidím, kolik práce tady odvedli, musím jen smeknout a přát jim, aby získali olympiádu v roce 2018, o niž usilují."

Z náročným tratí už Šlesingr tak pozitivní dojmy nemá. "Tratě jsou tu absolutně extrémní, jak ve stoupání, tak i ve sjezdech. Ve sjezdech jsou až nebezpečné," přiblížil český biatlonista.

Několik závodníků už na to při tréninku doplatilo. "Spousta lidí se tu rozbila a třeba Američan Tim Burke úplně zničil pažbu. Jednu zatáčku už pořadatelé upravili, ale pokud po deštích začne mrznout, stejně budou všude ledové plotny. Kdo nebude mít strach, zvládne to, vydělá na tom," mínil Šlesingr.

Do šampionátu zasáhne v sobotu, kdy je na programu úvodní sprint. "Před dvěma lety v Anterselvě jsem byl ve sprintu druhý, loni šestý a to není vzestupná tendence. K tomu teď onemocnění... Třeba se stane zázrak, i ty se v biatlonu občas stávají," dodal.

Reklama