Hlavní obsah

Ústí - Bohemians 1905 3:2Fotbalisté Ústí odčinili zlínský debakl výhrou nad Bohemians 1905

Ústí nad Labem

Fotbalisté Ústí nad Labem vybojovali za stálého sněžení a na těžkém terénu ve druhé lize cenné vítězství 3:2 nad Bohemians 1905. Pražané přišli o šanci dotáhnout se v tabulce na vedoucí Znojmo, které prohrálo na Střížkově. Ústí odčinilo předchozí debakl 0:5 ve Zlíně díky vítězné brance Veverky ze 76. minuty.

Foto: Petr Horník, Právo

Brankář Bohemians 1905 Radek Sňozík

Článek

Klokany poslal do vedení nad vítězem minulého ročníku druhé ligy ve 22. minutě Nerad, který ve vápně potrestal zaváhání ústecké obrany. Ústí však rychle skóre otočilo. O vyrovnání se postaral po centru z levé strany nehlídaný Zeman. O chvíli později obelstil Volek obránce hostů, pronikl do šestnáctky a křížnou střelou po zemi nedal Sňozíkovi šanci.

Po přestávce v 55. minutě Nerad z hranici šestnáctky pohotovou střelou do horního rohu branky vyrovnal. Dal pátý gól v sezoně, což z něj dělá nejlepšího střelce "Klokanů". Hosté měli více ze hry, ale Severočeši se nevzdali a čtvrt hodiny před koncem rozhodli díky Veverkovi, který zblízka vstřelil vítězný gól.

Lídr ze Znojma utrpěl proti Bohemians Praha debakl

Vysokou porážku 1:4 utrpěl vedoucí tým tabulky Znojmo na hřišti Bohemians Praha. Po vyrovnaném prvním poločase (1:1) hosté třikrát inkasovali a podobně jako před rokem si odvezli ze střížkovského stadionu čtyřbrankový příděl.

Domácí nastoupili již s uzdravenými oporami brankářem Winterem a kapitánem Grznárem, hostům naopak chyběli distancovaný kanonýr Vašíček a zranění Nepožitek s Helískem. Plochu skrápěl déšť se sněhem a s náročnými podmínkami se zpočátku lépe vyrovnávali Jihomoravané, kterým patřil první poločas. Výjimkou byla 17. minuta, kdy Šenkeřík po centru Križana zaskočil defenzivu hostů a zblízka hlavou otevřel skóre.

Znojemští se však nedali vyvést z míry. Lacko sice ještě ztroskotal na Winterovi, ale ve 25. minutě po rohu a ostřelování domácí branky vyrovnal tečovanou střelou Buchta. Hosté měli blíž ke vstřelení vedoucí branky, ale Lacko, Avdič ani Sukup, který pět minut před pauzou trefil břevno, v koncovce neuspěli.

Pražané toho po pauze využili. Po dalším centru Križana z levé strany je Grussmann poslal podruhé do vedení. Vyrovnávací branku měl na hlavě po hodině hry Hnaníček, jeho vyloženou šanci však zmařil Winter. Pak opět udeřili zelenobílí, po centru Grznára se trefil Penc a dvě minuty před koncem završil skóre střídající Vojta. Znojemští tak obdrželi víc branek než v předešlých devíti zápasech dohromady.

Pardubice uštědřily Sokolovu další domácí porážku

Fotbalisté Sokolova prohráli podruhé za sebou na domácím hřišti, když za stálého sněžení na bílém trávníku podlehli 1:3 Pardubicím, které vystřídaly Baník na pátém místě v tabulce. Nováček soutěže si připsal třetí výhru v řadě.

Pardubice se lépe pohybovaly, dobře kombinovaly a byly aktivnější. Již v 7. minutě se po úniku Dittricha prosadil Hundák. Domácí hráči se snažili prosadit především nakopávanými míči, ale neúspěšně. Ve 29. minutě byl faulován Javůrek před vápnem Baníku, sám rozehrál standardní situaci a jeho střela levačkou zapadla přesně k pravé tyčce Bertelmanovy branky.

Do druhého poločasu už Sokolov vstoupil lépe, akce domácích však brzdila nepřesnost a hosté se v pohodě bránili. V 77. minutě po standardní situaci Baníku a následném závaru se míč dostal za Shejbalova záda, gól však pro ofsajd neplatil. O tři minuty později se již skóre změnilo. Po centru z levé strany se k míči na zadní tyči dostal osamocený Prorok a zvýšil na 3:0 pro hosty. O čestný úspěch Sokolova se postaral hlavičkou Čada.

Zlín pokořil Most třemi góly a je šestý

Zlínští fotbalisté pokořili na zasněženém trávníku Most třemi góly a v druholigové tabulce si polepšili na šesté místo. Zato domácí Baník potvrdil bídnou bilanci z posledních týdnů a po čtvrté domácí porážce v řadě je předposlední.

Zlín se dostal do vedení hned z prvního útoku, když si centr ze strany srazil do vlastní branky stoper Lafrance. Gól byl nakonec připsán Elšíkovi. Hosté jakoby se s vedením spokojili a zbytek poločasu útočil pouze Most, ovšem bez výsledku. A tak přišel v nastavení prvního poločasu trest: rychlý brejk Zlína zakončil Železník, jenž zblízka přehodil padajícího brankáře Belaně.

I ve druhém poločase domácí dominovali a vytrvale ohrožovali soupeřovu branku. Jenže Procházkova hlavička skončila těsně nad břevnem a Pilařův přímý kop vyrazil Kořínek. V 83. minutě pak zkázu Severočechů dokonal Malcharek, který obešel bezmocného Belaně a zasunul míč do prázdné branky.

Táborsko zdolalo Vlašim

Fotbalisté Táborska porazili na domácím hřišti Vlašim 2:1 a ukončili tak sérii sedmi zápasů bez vítězství. Díky celkově třetí výhře v probíhajícím ročníku se posunuli na desáté místo tabulky.

Těžký zasněžený terén dělal velké problémy oběma stranám, a tak se na hřišti hlavně bojovalo a oba týmy volily dlouhé nákopy. Přesto 240 diváků vidělo úvodní gól již ve druhé minutě, kdy míč tečoval po standardní situaci do branky stoper Mráz.

Druhý gól Táborska zařídil Kočí, který od brankové čáry posadil v 57. minutě míč na hlavu Strnada. Vlašim v 64. minutě už jen snížila povedenou střelou Jeřábka k tyči, tlak ve zbytku utkání ve vyrovnání neproměnila.

Trenéry obou týmů rozladily hlavně podmínky. "Nevím, jestli lze hodnotit fotbal. Byl to boj, v němž rozhodly štěstí, náhody a chyby," řekl trenér Vlašimi Martin Frýdek, s nímž souhlasil i domácí Luboš Zákostelský. "Nebylo to o fotbale. Pro nás to jsou moc cenné tři body, které nás musí povzbudit," uvedl.

Olomouc doma poprvé nevyhrála a zůstala třetí

Fotbalisté HFK Olomouc poprvé ztratili body na vlastním hřišti. S Karvinou remizovali 0:0 a nevyužili možnost posunout se na druhé místo tabulky. Zůstali třetí za Znojmem a Bohemians 1905.

Olomouc však může být s remízou spokojená, protože na domácím hřišti byla proti třináctému celku tabulky většinu zápasu horší a zachraňoval ji brankář Šrom. Ten si jen během první čtvrthodiny musel poradit se šancemi Cverny, Hotteka a Myšinského.

Ve 27. minutě předvedl nezvyklou situaci sudí Drábek. Po chvíli váhání odpískal po zákroku Onofreje penaltu, ale po konzultaci s pomezním pokutový kop odvolal. Odvolána byla kvůli ofsajdu i jediná branka utkání, kterou vstřelili hosté díky Gondovi.

13. kolo druhé fotbalové ligy:
Ústí nad Labem - Bohemians 1905 3:2 (2:1)
Branky: 31. Zeman, 35. Volek, 76. Veverka - 22. a 55. Nerad. Rozhodčí: Adam - Hock, Ratajová. ŽK: Džuban, Hovorka - Šmíd. Diváci: 974.
Ústí: Novák - Zeman, Džuban, Valenta, Folwarczny - Hovorka, Peterka, Hrošovský (90. Dvořák), Volek - Holek (79. Čtvrtníček), Veverka (88. Moulis). Trenér: Bičovský.
Bohemians 1905: Sňozík - Moravec, Hauer, Šmíd, Kalina - Budinský (46. Růžička), Jindříšek, Šiml (78. Rada), Nerad, Bartek - Bálek (60. Vyhnal). Trenér: Weber.
Bohemians Praha - Znojmo 4:1 (1:1)
Branky: 17. Šenkeřík, 50. Grussmann, 69. Penc, 88. Vojta - 25. Buchta. Rozhodčí: Houdek - Ubias, Kříž. ŽK: Vojta, Fenyk - Avdič, Lacko, Sukup. ČK: 65. Avdič. Diváci: 285.
Bohemians: Winter - Fenyk, Lencevič, Nesvadba, Križan - Penc - Šenkeřík (82. Janda), Szabo (60. Vojta), Grussmann, Grznár - Kuzmanovič. Trenér: Pihávek.
Znojmo: Hrubý - Hříbek, Jonov (16. Odehnal), Avdič, Šilinger (82. Lukáš) - Hnaníček - Sukup, Lacko, Buchta (78. Mandula), Cihlář - Okleštěk. Trenér: Kalvoda.
Sokolov - Pardubice 1:3 (0:2)
Branky: 89. Čada - 7. Hundák, 29. Javůrek, 80. Prorok. Rozhodčí: Machálek - Pochylý, Vysloužil. ŽK: Dvorník - Norek. Diváci: 551
Sokolov: Bertelman - Blažek, Dvorník, Vondráček (89. Holub), Dřížďal (35. Šíma) - Machek (35. Hrubý), Čada, Vrtělka, Vaněček I. - Vaněček II., Dvořák. Trenér: Jindra.
Pardubice: Shejbal - Přibyl, Tischer, Prorok, Norek - Hundák, Řezníček (90. Petrus), Jeřábek, Javůrek (78. Kakrda) - Dittrich, Dubský. Trenér: Svědík.
Most - Zlín 0:3 (0:2)
Branky: 3. Elšík, 45.+2 Železník, 83. Malcharek. Rozhodčí: Kalenda - Filípek, Vlasjuk. ŽK: Nobst, Šraga - Elšík, Železník. Diváci: 185.
Most: Belaň - Procházka, Lafrance, Běloušek (9. Novotný), Šraga - Pospíšil (71. Osumanu), Nobst (46. Nguyen), Kotlan, Pilař, Mujagič - Vodička. Trenér: Zach.
Zlín: Kořínek - Pazdera, Malý, Kroča, Červenka - Elšík, Polách (72. Dobeš), Bublák (64. Motal), Hruška - Malcharek, Železník (90.+1 Bartolomeu). Trenér: Kalivoda.
HFK Olomouc - Karviná 0:0
Rozhodčí: Drábek - Marek, Plesar. ŽK: Žondra - Hottek, Mikula. Diváci: 178.
HFK: Šrom - Kopecký, Lukášek, Čep, Onofrej - Biolek (90. Buček), Kovář, Kobylík (86. Hromek), Čtvrtníček - Žondra (60. Korčián), Chmelo. Trenér: Machala.
Karviná: Rakovan - Hoffman, V. Cverna, O. Cverna, Knötig (74. Limanovský) - Hottek (81. Vaněk), Mikula - Ciku, Gonda, Mišinský - Vrána (64. A. Besta). Trenér: Pánik.
Táborsko - Vlašim 2:1 (1:0)
Branky: 2. Mráz, 57. Strnad - 64. Jeřábek. Rozhodčí: Mikel - Hájek, Hrabovský. ŽK: Kotrba, Gallo - Sus, Kucalas. Diváci: 240.
Táborsko: Fryšták - Kotrba, Mráz, Gallo, Kalášek - Kočí, Dobal, Jasanský - Mach (89. Voráček), Strnad, Džafič. Trenér: Zákostelský.
Vlašim: Toma - Sus, Petrů, Kucalas, Průcha - Putz, Macháček, Křeček, Jeřábek (80. Matoušek) - Klán (59. Janda), Jícha. Trenér: Frýdek.
PořadíPoř. Tým Z Skóre Body
1 Znojmo 30 45 : 24 58
2 Bohemians 30 50 : 25 56
3 HFK Olomouc 30 41 : 44 50
4 Sokolov 30 36 : 26 50
5 Varnsdorf 30 49 : 37 49
6 Zlín 30 49 : 37 48
7 Pardubice 30 47 : 31 46
8 Žižkov 30 38 : 30 45
9 Karviná 30 43 : 43 42
10 Ústí 30 32 : 42 39
11 Bohemians 30 30 : 33 35
12 Táborsko 30 35 : 42 34
13 Vlašim 30 37 : 58 31
14 Most 30 33 : 48 31
15 Čáslav 30 24 : 43 25
16 Opava 30 34 : 60 21

Reklama