Hlavní obsah

Noví hráči by měli být přínosem, uvažuje ústecký trenér Skála

Spokojen s doplněním kádru během letní přípravy je nový trenér ústeckých fotbalistů Jiří Skála. „Myslím, že jsme sáhli po dobrých hráčích. Ale svoji kvalitu musí prokázat i ve druhé lize,“ vyjádřil se ambiciózní kouč na prahu startujícího ročníku Fotbalové národní ligy v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: fkusti.cz

Městský stadión v Ústí nad Labem. Ilustrační snímek.

Článek

FK Ústí nad Labem ztratil dosavadního kanonýra Smolu, který přestoupil do Opavy. Nepokračují ani Veverka a Králík. Jak jste přistupovali ke skladbě týmu?

V přípravě se protočilo hodně nových tváří. Preferujeme mladší, rychlostní a dynamické typy hráčů. Zvládli jsme vstup do MOL Cupu ve Štětí a rozhoduji se, kdo nastoupí v základní sestavě v úvodním druholigovém duelu ve Frýdku-Místku.

Můžete konkretizovat, jaké máte posily?

Noví hráči by měli být přínosem. Pro mě je pozitivní, že za Ústí chce hrát Pavel Moulis. Vrátil se do klubu poté, co prošel Jabloncem, Příbramí a Olomoucí. I když byl naposledy v Sigmě, která sestoupila z nejvyšší soutěže, má Moulis prvoligové parametry. A je potěšující, že šel k nám do druhé ligy. Martin Jindráček si vyzkoušel první ligu už dříve v Ústí nad Labem a Teplicích. Poznal druhou ligu na Vyšehradě a ČFL v Mostě, ale jsem přesvědčen, že může restartovat kariéru právě znovu v Ústí. Jiří Kateřiňák přišel z Mladé Boleslavi. Zajímavostí je, že Moulis i Kateřiňák proměnili při pohárovém zápase ve Štětí penalty.

V přípravě se týmu střelecky dařilo. Je to odrazový můstek směrem do podzimní sezóny?

Vstřelili jsme po čtyřech brankách Viktorii Plzeň i Příbrami. A takové úspěchy se počítají (úsměv). Třebaže soupeři byli v jiné fázi přípravy, než my, vážíme si každé konfrontace s prvoligovými celky. Celkově příprava byla náročná, ale jestli jsme všechno udělali dobře, ukáže až samotná soutěž.

Stihne začátek sezóny uzdravující se kapitán Martykán? A jak se chystáte na nový ústecký trávník?

Honza Martykán má za sebou šestiměsíční pauzu, což je ve fotbale dlouhá doba. Už je v plné zátěži a zasáhl do částí některých zápasů. Ale ještě nejspíš nenastala situace, že by nastupoval hned od začátku. A pochopitelně se těšíme na renovovanou hrací plochu, která by měla prospět fotbalovému projevu.

Reklama

Související témata: