Hlavní obsah

Bláznivý nápad trenéra berlínské Herthy. Dardai pro něj potřebuje získat hráče

Berlín/Praha

Už čtyři roky hraje maďarský kouč ve službách berlínského Herthy před každým bundesligovým zápasem s novináři docela zábavnou hru. Pokaždé něco naznačí, ale nikdy myšlenku nedopoví a nechá žurnalisty, aby dedukovali, co tím myslí. I před sobotním střetnutím s Werderem Brémy mezi ně přišel a prohlásil: „Mám docela bláznivý nápad, jak Brémy porazit,“ pronesl Pal Dardai, ale víc neřekl.

Foto: Martin Meissner, ČTK/AP

Brémští Max Kruse (vlevo) a Jiří Pavlenka budou pro Herthu velkou překážkou.

Článek

Naléhání nepomohlo, otázkám, které by snad mohly jeho nápad objasnit, se jen pobaveně usmíval.

„Nejdřív se musím ještě jednou pořádně vyspat a pak bláznivý nápad probrat se svými hráči, abych zjistil, zda se ke mně připojí," pravil s úsměvem trenér Herthy, pro jehož celek je konfrontace s Werderem v 22. kole bundesligy vlastně přímým soubojem o místo zaručující účast v pohárové Evropě.

S jakým bláznivým nápadem Pal Dardai přišel, na to se můžete podívat v sobotním přímém přenosu na Televizi Seznam, která utkání mezi Herthou Berlín a Werderem Brémy (začátek v 18.30) vysílá.

21. kolo bundesligy: Brémy - Augsburg (4:0)Video: DIGI Sport, DIGI Sport

Zároveň budete moci samozřejmě sledovat, jak na něj zareagují čeští legionáři v barvách Werderu Jiří Pavlenka a Theo Gebre Selassie, kteří v sestavě Brém figurují pravidelně, a zda Vladimír Darida tentokrát vystřídá lavičku náhradníků za místo v základu berlínského celku.

Pro Herthu půjde každopádně o svízelný duel, neboť už deset zápasů čeká na chvíli, kdy Brémy porazí. S žádným jiným soupeřem nemá v bundeslize tak mizernou bilanci.

„Právě proto musíme přijít s něčím zvláštním a bláznivým. Brémy hrají tak trochu jako Wolfsburg, jehož týmový projev nám dělá také problémy," připomněl Dardai nezdar Herthy v předchozím domácím střetnutí proti Vlkům, s nimiž jeho tým prohrál na Olympijském stadionu 0:1.

Další porážka na vlastním hřišti by pochopitelně přivodila komplikace. Hertha figuruje momentálně v tabulce na osmém místě, přičemž na šestou příčku garantující cestu do Evropy ztrácí dva body, Brémy jsou o dvě pozice níž, ovšem jejich manko na šestý Leverkusen je pouze o bod větší.

21. kolo bundesligy: Mönchengladbach - Hertha (0:3)Video: DIGI Sport, DIGI Sport

Je tudíž jasné, že ve vzájemném souboji půjde o hodně. „Kromě mého bláznivého nápadu by nám měla pomoci i výhra 3:0 v minulém kole v Mönchengladbachu, která morálku a sebevědomí mužstva hodně pozvedla," naznačil kouč Herthy Dardai, že bude spoléhat i na větší sebedůvěru hráčů, kterou při vstupu do ligového jara hodně postrádali.

Jak naladit Televizi Seznam?
Vysílání Televize Seznam naladíte v celoplošném multiplexu 3, který pokrývá 95,7 % území České republiky, a v Přechodové síti 12. Diváci najdou Televizi Seznam i v nabídce poskytovatelů satelitního televizního signálu DIGI TV, T-Mobile TV, Skylink či poskytovatele kabelového televizního vysílání UPC. Spektrum doplňuje několik desítek IPTV/OTT poskytovatelů, kteří umožňují televizní signál šířit přes internet (DIGI TV, T-Mobile TV, KUKI, Sledovanitv.cz, O2TV a další).

Reklama

Související témata: