Hlavní obsah

Paraguayec Santa Cruz chce odejít z Bayernu

MNICHOV

Pouhé tři ligové starty v této sezóně donutily paraguayského útočníka Roqueho Santa Cruze k úvahám o konci angažmá v Bayernu Mnichov. Má podle svých slov v úmyslu odejít z bavorské metropole i přesto, že má platnou smlouvu až do roku 2009. "Už je jedno, co se stane, jestli někdo přijde, nebo odejde. Moje pozice je jasná, musím pryč," citoval deník Bild pětadvacetiletého Paraguayce.

Foto: REUTERS/Michael Dalder

Santa Cruz oslavuje se spoluhráči z Bayernu branku do sítě AC Milán ve čtvrtfinále Ligy mistrů.

Článek

Ten se letos octl v Bayernu v nepříjemné situaci, při ostré konkurenci Makaaye, Pizzara a Podolského většinou zůstává jen na tribuně a hraje spíše za rezervní tým. Od léta tak dostal šanci jen v pěti soutěžních zápasech. "Nedostávám tolik příležitostí, kolik bych potřeboval," postěžoval si Santa Cruz.

V Bayernu je od roku 1999, tedy od svých osmnácti let. V prvních sezonách dostával dost příležitostí a dařilo se mu i střelecky, zlom však přišel v sezóně 2004-2005. Díky sérii zranění vypadl z kádru a odehrál jen pět utkání, přitom o rok dříve si připsal bez jednoho zápasu třicet startů. Bayern se jeho služeb ale ještě nevzdal. "Jeho potenciál ještě není vyčerpán," řekl trenér Ottmar Hitzfeld na adresu Paraguayce.

Reklama

Související témata: