Hlavní obsah

Brémy i Bayern vyhrály a drží šanci na titul

BERLÍN

Fotbalisté Brém nadále drží šanci na titul v německé lize poté, co v 29. kole zvítězili 2:0 na hřišti Dortmundu. Pět kol před koncem tak mají dvoubodový odstup za vedoucím Schalke.

Foto: REUTERS/Ina Fassbender

Kanonýr Werderu Brémy Miroslav Klose (vpravo) oslavuje svou branku proti Dortmundu se spoluhráčem Owomoyelou.

Článek

Brémy poslal do vedení německý reprezentant Klose, který si na zadní tyči počkal na centr Owomoyely a levačkou zamířil přesně. Ještě do poločasu pak vedení pojistil Diego, který se trefil z přímého kopu a vstřelil již svou jedenáctou branku v sezoně.

Teoretickou šanci na titul má nadále také Bayern Mnichov, který vyhrál nad Leverkusenem 2:1. Úřadující mistr se ujal vedení po střele nizozemského záložníka Van Bommela a krátce po nástupu do druhé půle po rychlé akci zvýšil kanonýr Makaay.

Leverkusen se pak více tlačil do útoku, z čehož vytěžil branku Ukrajinec Voronin. Ovšem více již soupeři obrana domácích nedovolila, a tak Bayern získal tři body. Na Schalke ztrácí šest bodů. Český útočník Michal Papadopulos zůstal jen na lavičce Leverkusenu.

Německo - 29. kolo:
Bayern Mnichov - Leverkusen 2:1 (30. Van Bommel, 47. Makaay - 60. Voronin), Dortmund - Brémy 0:2 (28. Klose, 39. Diego).

Reklama

Související témata: