Hlavní obsah

Jarolím: Ještě nikdy jsme Bayern tak neválcovali

PRAHA/MNICHOV

Tohle je šok! Slavný Bayern už ztratil nejen teoretickou šanci na zisk německého titulu, ale zbyly mu oči pro pláč, také co se týká účasti v příštím ročníku Ligy mistrů. Poslední smrtelnou ránu mu v jeho zaplněné Allianz Areně v Mnichově zasadil Davidem Jarolímem dirigovaný Hamburk vítězstvím 2:1. S českým reprezentantem jsme hovořili telefonicky krátce po utkání...

Článek

„V Bayernu jsem kdysi hrál, ale necítil jsem sebemenší nostalgii. To, že jsme mu vítězstvím definitivně zavřeli cestu do Ligy mistrů, mě vůbec netíží. Pro mne je podstatné, že máme další tři cenné body a tři kola před koncem ligové soutěže jsme nejen utekli hrobníkovi ze sestupové lopaty, ale ještě můžeme myslet na pohárovou Evropu.

Ale vezmu to po pořádku. Za roky, co hraju bundesligu, jsme Bayern nikdy tak neválcovali a neměli proti němu tolik šancí jako nyní. Vyhráli jsme zaslouženě, a kdybychom byli odvážnější ve střelbě a šťastnější při proměňování šancí, tak ta podoba už tak senzační výhry mohla mít pro Mnichovany hodně trpkou příchuť debaklu. Bayern není v pohodě, diplomaticky řečeno.

Domácí věděli, že to je jejich poslední šance, tak se do nás pustili, ale byli hodně nervózní. Pizarro nám dal sice vedoucí gól po půl hodině hry, ale my měli víc vyložených šancí. Sám jsem jednu obrovskou zahodil a trochu mě to mrzí. Dát gól Bayernu v Allianz Areně, to se počítá. Na druhou stranu, hlavně že máme ty tři body. Ale jak k tomu došlo. Dostal jsem perfektní přihrávku mezi obránce. Proběhl jsem za ně a položil si i gólmana Olivera Kahna. Možná jsem měl v tu chvíli střílet. Jenže já zaváhal a moji opožděnou střelu vykopl z brány jeden z obránců. Řešil jsem to zkrátka blbě.

Mistrovský duel bude napínavý 

Další šance jsme měli od úvodu druhé půle. Po sedmdesáté minutě přišly konečně naše gólové chvíle. Nejprve se trefil van der Vaart a za pět minut Guerrero, který také kdysi hrál za Bayern. Tentokrát jsem u gólů nijak neasistoval, ale to vůbec nevadí. Své jsem si odvedl za těch devadesát minut jako ostatní. V poslední minutě nám sudí poslal po druhé žluté kartě z trávníku Atoubu, ale tři minuty nastavení jsme přežili.

Kdyby mi někdo řekl na začátku jara takový scénář, tak bych mu nevěřil. Po podzimu jsme měli třináct bodů a topili se v sestupových vodách. Už tenkrát jsem ale tvrdil, že tak silné mužstvo, jaké máme, se z toho musí dostat. Na jaře jsme se rozjeli a udělali jsme dalších 26 bodů. Teď nám chybějí dva na sedmou příčku, zaručující Intertoto cup, z něhož bychom se měli dostat do Poháru UEFA. Musíme ale doma porazit Bochum, která překvapivě zdolala Schalke, dobré by bylo bodovat v Norimberku a doma zdolat Cáchy. Každý bod bude dobrý.

Kdo bude německým mistrem? Bayern už ne! To je jediná tutovka. Schalke si zkomplikovalo situaci v pátek. Dobře rozjeté to mají Brémy, které při koncentraci na titul asi trochu zaspaly v Poháru UEFA. Podcenit nelze Stuttgart, jehož forma stále stoupá. Určitě to bude hodně napínavé a možná rozhodne až poslední kolo. pro zajímavost, my jsme na jaře vyhráli v Gelsenkirchenu i v Brémách.“

Reklama

Související témata: