Hlavní obsah

Vedoucí Schalke zdolalo Norimberk 1:0, Galásek byl vyloučen

BERLÍN

Fotbalisté Schalke se drží dvě kola před koncem německé ligy v čele tabulky o bod před Stuttgartem, oba týmy v sobotu doma zvítězily. Schalke porazilo 1:0 Norimberk díky brance Kevina Kuranyiho z 64. minuty. Hosté dohrávali zápas bez Tomáše Galáska, který v závěru zastavil nedovoleně Hamita Altintopa a byl vyloučen. Další český reprezentant Jan Polák byl krátce předtím střídán.

Článek

Stuttgart zdolal 2:0 Mohuč, za kterou hrál od 55. minuty český útočník Petr Ruman. Další body ztratili překvapivě fotbalisté Bayernu Mnichov, kteří pouze remizovali na půdě posledního Mönchengladbachu 1:1.

Obhájci titulu jsou čtvrtí o šest bodů za Brémami, které drží poslední postupové místo do Ligy mistrů. Navíc má Werder zápas k dobru.

Překvapení se zrodilo i v Hamburku, kde Bochum s Jaroslavem Drobným v brance zvítězila 3:0. Český gólman udržel pošesté v patnáctém zápase čisté konto.

Druhý gól hostů dal Řek Gekas, jenž si dvacátou brankou v sezóně pojistil vedení v tabulce střelců. Za Hamburk odehrál celý zápas David Jarolím.

Německo - 32. kolo:
Mönchengladbach - Bayern Mnichov 1:1 (52. Kluge - 12. Makaay), Wolfsburg - Dortmund 0:2 (12. Smolarek, 90. Valdez), Frankfurt - Cáchy 4:0 (3. Huggel, 31. Vasoski, 57. Takahara, 80. Köhler), Stuttgart - Mohuč 2:0 (26. Meira, 64. Hilbert), Hamburk - Bochum 0:3 (80. Misimovič z pen., 61. Gekas, 66. Grote), Schalke - Norimberk 1:0 (64. Kuranyi).

Reklama

Související témata: