Hlavní obsah

Ribéry je s 25 milióny eur nejdražší posilou Bayernu

MNICHOV

Francouzský záložník Franck Ribéry je od čtvrtka nejdražší posilou Bayernu Mnichov. Bavorský velkoklub podepsal s objevem loňského mistrovství světa smlouvu na čtyři roky a podle neoficiálních informací za něj Olympique Marseille inkasuje 25 miliónů eur. Manažer Bayernu Uli Hoeness částku nepotvrdil, nicméně takovou sumu klub za žádného svého fotbalistu v minulosti nezaplatil.

Článek

Čtyřiadvacetiletý Ribéry byl dnes veřejnosti slavnostně představen spolu s další hvězdnou posilou, italským kanonýrem Lukou Tonim, jehož přestup z Fiorentiny dotáhl Bayern již před několika dny. Mistr světa Toni dnes pózoval s dresem číslo devět, poražený finalista ze světového šampionátu Ribéry si vybral sedmičku.

"Jsme hrdi, že se nám podařilo přivést do Mnichova dvě hvězdy světové velikosti," prohlásil na tiskové konferenci Hoeness. "Dohromady jsme utratili skutečně kupu peněz," dodal jedním dechem.

Nejúspěšnější bundesligový klub, který však v této sezóně nezískal ani jednu trofej a bude hrát jen Pohár UEFA, zaplatil za Toniho jedenáct miliónů eur. I loňský nejlepší střelec evropských ligových soutěží se Bayernu upsal do roku 2011.

Reklama

Související témata: