Hlavní obsah

Galásek a Kučera v bundeslize skórovali, Šimůnek debutoval výhrou

BERLÍN

Český reprezentant Tomáš Galásek se brankou podílel na vítězství Norimberku v utkání druhého kola německé ligy na hřišti nováčka z Rostocku. Galásek se prosadil již v 16. minutě, když se opřel do míče z třiceti metrů a otevřel skóre. Nový kapitán Norimberku se oproti úvodnímu zápasu započatého ročníku, kdy nastoupil ve středu obrany, vrátil na svůj typický post defenzivního záložníka.

Článek

Celý zápas za vítěze odchytal další český reprezentant Jaromír Blažek, kterému se nevyvedlo první utkání v novém dresu proti Karlsruhe.

Do střeleckých statistik se zapsal také obránce Bielefeldu Radim Kučera, ovšem ani jeho branka hlavou po rohovém kopu k výhře nad Frankfurtem nestačila. Hosté totiž dokázali v závěru dotáhnout dvoubrankovou ztrátu a srovnali na 2:2, když vyrovnání trefil v poslední minutě Russ.

Hned při první příležitosti si obránce Jan Šimůnek odbyl ligovou premiéru v dresu Wolfsburgu, kam přestoupil před týdnem ze Sparty Praha. Jednalo se o vítězný debut, když svou obrannou činností pomohl k výhře 3:1 na půdě Duisburgu.

Z vítězství se mohl radovat také Jaroslav Drobný, jenž v brance Herthy Berlín dostal první gól utkání s mistrovským Stuttgartem, ale jeho tým nakonec vyhrál 3:1.

Fotbalisté Bayernu Mnichov potvrdili předsezónní předpoklady, že zřejmě nebudou mít v lize konkurenci, a na hřišti třetího týmu loňské sezóny Werderu Brémy vyhráli jasně 4:0. O branky se postaraly letní posily Ribéry, Toni a Altintop. v závěru pak přidal čtvrtou branku odchovanec Ottl.

Německo - 2. kolo:
Bielefeld - Frankfurt 2:2 (68. Kučera, 80. Wichniarek - 87. Meier, 90. Russ), Brémy - Bayern Mnichov 0:4 (31. Ribéry z pen., 51. Toni, 79. Altintop, 87. Ottl), Duisburg - Wolfsburg 1:3 (88. Lavrič - 41. Marcelinho, 52. Madlung, 72. Radu), Hertha Berlín - Stuttgart 3:1 (51. Chahed, 67. Fathi, 80. Okoronkwo - 15. Hitzlsperger), Rostock - Norimberk 1:2 (63. Orestes - 16. Galásek, 25. Kluge), Schalke - Dortmund 4:1 (11. Bordon, 31. Pander, 59. Asamoah, 78. Kuranyi - 66. Váldez).

Reklama

Související témata: