Hlavní obsah

Fotbalová Bundesliga se dohodla na televizní smlouvě s Kirchem

HANNOVER

Spory mezi německými fotbalovými kluby a mediálním impériem Leo Kircha se zdají být zažehnány. Šestatřicet profesionálních klubů se v úterý s Kirchovou agenturou Sirius předběžně dohodlo na podmínkách nové smlouvy, podle níž by měly za přenosová práva inkasovat v letech 2009 až 2015 zhruba tři miliardy eur (asi 83 miliard korun). Pro Kircha to znamená velký návrat do německého fotbalu.

Článek

Smlouva byla odsouhlasena a je připravena k podpisu. Vyplývá z ní, že Kirchova agentura bude mít práva na utkání první a druhé Bundesligy a bude je moci prodávat dál. "Obchodní vedení soutěže se rozhodlo, že nakonec smlouvu podepíše, aby tím neohrožovalo již probíhající projekty," citoval úterní deník Sport-Bild prezidenta soutěže Reinharda Rauballa.

Nové smlouvě předcházela poměrně hektická a intenzivní jednání, neboť se obě strany stále nemohly dohodnout především na ceně. Některým klubům se navíc nelíbilo, že si nebudou moci svá práva v některých případech prodávat samy. "Žádných práv jsme se nezbavili, jen ustavili jejich správce a prodejce," prohlásil Rauball.

Zatím ještě není rozhodnuto, kdo Kirchovi na jeho návrat do fotbalu, z něhož musel po bankrotu svého impéria v roce 2002 odejít, půjčí. Jedenaosmdesátiletý magnát nyní jedná s německou Commerzbank, která by měla převzít za celý obchod záruky a zajistit i jeho financování.

Reklama

Související témata: