Hlavní obsah

Magazín Kicker: Hannover chce znovu Šimáka

HANNOVER

Český fotbalista Jan Šimák by se mohl potřetí v kariéře stát hráčem Hannoveru. Podle magazínu Kicker má deváté mužstvo německé ligy o devětadvacetiletého záložníka velký zájem a už začalo jednat o jeho přestupu z Jeny.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Jan Šimák

Článek

V druholigovém celku má Šimák smlouvu ještě na rok a půl, ale součástí kontraktu je klauzule, že za milion eur může odejít dříve. V případě sestupu, který poslednímu týmu tabulky hrozí, by mohl být český hráč volný za 400 tisíc eur.

Šimák se stal miláčkem fanoušků Hannoveru především v sezóně 2001/02, kdy ve druhé bundeslize nastřílel v 28 zápasech 18 branek. Poté ho koupil Leverkusen, kde se však český bohém trápil a v sezóně 2003/2004 se vrátil do Hannoveru, kde odehrál šest utkání v nejvyšší soutěži.

Od roku 2004 byl hráčem Sparty, potýkal se se špatnou životosprávou a absolvoval odvykací léčbu. Loni v létě se vrátil do Německa, za Jenu dosud odehrál 19 zápasů a dal čtyři góly. Na konci ledna rozhodl penaltou o postupu mužstva do čtvrtfinále Německého poháru přes bundesligový Bielefeld.

Reklama

Související témata: