Hlavní obsah

Blažek, Koller a Galásek neodvrátili prohru Norimberku

PRAHA

Fotbalisté Norimberku se po sobotní prohře ve 22. kole německé bundesligy ještě více usadili v sestupových vodách. Tentokrát výsledkově neuspěli na hřišti Hannoveru, kde prohráli 1:2. V dresu hostů se od začátku objevili všichni tři čeští hráči, jimiž trenér Heesen disponuje. Koller, Galásek a ani Blažek nepomohli odvrátit porážku svého týmu. Ve šlágru kola vyhrál vedoucí Bayern na hřišti Schalke 1:0 brankou Kloseho ze 14. minuty. U prohry 1:3 byl Jan Šimůnek, jeho Wolfsburg nestačil na domácí Karlsruhe.

Článek

V zápase v Hannoveru začal utkání lépe domácí tým, když ve 29. minutě překonal českého brankáře Jaromíra Blažka v brance Norimberku domácí nizozemský záložník Bruggink. Ten si tak připsal premiérový gól v nejvyšší německé soutěži.

Do druhého poločasu nastoupil za hosty kromě slovenského útočníka Vitteka i Misimovič. Tomu mohli spoluhráči děkovat za vyrovnávací branku v 51. minutě, na niž mu přihrával Jan Koller. Z vedení se ovšem všichni tři čeští hráči, kteří v dresu Norimberku nastoupili v základní sestavě neradovali dlouho. V 65. minutě zvrátil vedení na stranu domácích levý záložník Huszti. V té minutě také ze hřiště odešel domácí český záložník Jiří Štajner.

Zápas mezi Karslruhe a Wolfsburgem prožíval v základní sestavě v dresu hostů ex-sparťanský stoper Jan Šimůnek. Po 23. minutách hry byl svědkem vedoucí branky domácích, když se za záda Benaglia trefil úspěšně Eggimann. Hosté sice zásluhou Schäfera ve 28.minutě vyrovnali. Vedení na stranu domácích obstaral ve druhé půli Kennedy. Domácí bojují o evropské poháry, což deklaroval Iashvili, který zvyšoval na konečených 3:1.

Do utkání mezi Schalke a Bayernem lépe vstoupil hostující tým. Ve 14. minutě vsítil první gól útočník Klose, když ho v pokutovém území dobře našel levý záložník Ribéry, který s přihrávkou na svého spoluhráče čekal do poslední chvíle. Míč na Kloseho nastřelil tak, že útočník německé reprezentace před prázdnou brankou už jen nastavil hrudník, od něhož se míč odrazil do svatyně Neuera. Jediná branka utkání tak rozhodla o zisku cenných tří bodů pro vedoucí tým bundesligy.

Brémy, které po 21. kole ztrácely na vedoucí Bayern čtyři body poslal v domácím utkání proti Dortmundu do vedení gól Rosenberga, který se trefil ve 45. minutě. Po hodině hry to byl znovu útočník Werderu, který rozvlnil síť Zieglera v utkání podruhé.

Výslekdy německé bundesligy - 22. kolo:
Brémy - Dortmund 2:0
Branky: 44. a 63. Rosenberg
Hannover - Norimberk 2:1
Branky: 28. Bruggink, 66. Huszti - 52. Misimovič
Karlsruhe - Wolfsburg 3:1
Branky: 23. Eggimann, 73. Kennedy, 90.+2 Jašvili - 28. Schäfer
Rostock - Bielefeld 1:1
Branky: 86. Bartels - 84. Eigler
Schalke - Bayern Mnichov 0:1
Branka: 14. Klose

Reklama

Související témata: