Hlavní obsah

Útočník Koller plivl na soupeře a hrozí mu trest

FRANKFURT NAD MOHANEM

Útočník Jan Koller neunesl další neúspěch fotbalistů Norimberku a po sobotní ligové prohře 1:2 v Hannoveru plivl v hádce na domácího obránce Christiana Schulze, za což mu hrozí trest. Rozhodčí si Kollerova jednání nevšimli, ale incident zachytili fotografové i televizní kamery.

Článek

Kontrolní výbor německého svazu dnes oznámil, že s Kollerem zahajuje řízení. Funkcionáři si vyžádali písemné vyjádření od všech aktérů strkanice, a až podklady prostudují, rozhodnou, zda případ předají disciplinární komisi.

Koller měl v závěru zápasu rozmíšku se záložníkem Hannoveru Altinem Lalou. "Chtěl mě praštit loktem, tak jsem mu řekl: jdi s tím někam!" řekl albánský reprezentant listu Bild. Právě ten uveřejnil fotografii, na níž Koller plive na Schulze, s nímž se začal hádat po závěrečném hvizdu.

Český útočník nepřikládal incidentu velkou důležitost. "Nebylo to přece nic dramatického," citoval Kollera německý list. Rozhodčí Michael Kempter přiznal, že plivnutí nezaznamenal. "To musí posoudit disciplinární komise," prohlásil.

Norimberk v sobotu nedokázal vyhrát už šestý zápas po sobě a čím dál více mu hrozí sestup z bundesligy. V tabulce je třetí od konce. Koller, který se stal hlavní zimní posilou bavorského celku, zatím roli spasitele týmu nenaplňuje. V pěti zápasech se trefil jednou, v posledních dvou utkání přihrál vždy na jeden gól.

Trenéra Thomase von Hessena v sobotu znovu nepotěšil ani brankář Jaromír Blažek, který měl podle německých médií podíl na úvodní brance Hannoveru. Český reprezentant vyrazil míč po střele Szabolcse Huzstiho k Arnoldu Brugginkovi, který ho vzápětí poslal do sítě. "Myslím, že se to dalo chytit," řekl von Heesen, jenž měl v týdnu s Blažkem pohovor po jeho výstupu s vlastními fanoušky v předchozím utkání.

Příznivcům Norimberku došla trpělivost s Blažkovými chybami a dožadovali se náhradního gólmana Daniela Klewera. Otázka změny mezi tyčemi se nejspíš před von Heesenem nyní vynoří znovu. "Nechci tohle téma neustále řešit, jde mi to na nervy. Rozhodnu se sám," prohlásil kouč, který zatím s Norimberkem nevyhrál.

Koller je druhou českou fotbalovou hvězdou, jež v tomto týdnu neudržela nervy na uzdě. V úterý se v italské lize neovládl Pavel Nedvěd, jenž v závěru utkání vytahal za vlasy soupeře, s nímž předtím svedl tvrdý souboj. Záložník Juventusu dostal červenou kartu a později byl potrestán zákazem startu ve dvou zápasech.

Reklama

Související témata: