Hlavní obsah

Koller si za údajné plivnutí jednou nezahraje a navíc musí zaplatit

´PRAHA

Český reprezentační kanonýr Jan Koller dostal ve středu od disciplinární komise německého fotbalového svazu trest za nesportovní chování po sobotním zápase bundesligy proti Hannoveru. Útočník Norimberku se po skončení utkání dostal do konfliktu s hráči svého soupeře a podle fotografie v německých médiích údajně plivl na protihráče během ostré výměny názorů. Koller si nezahraje jedno soutěžní utkání a navíc musí zaplatit pokutu 15 tisíc euro.

Článek

Vytáhlý forvard byl v pondělí, stejně jako ostatní aktéři inkriminované situace, vyzván německým svazem k písemnému vysvětlení sobotních událostí. Ve středu byl pak potrestán stopkou na jedno utkání a jeho konto zchudne zhruba o 376 tisíc korun. Informaci přineslo internetové vydání německého magazínu Kicker.

Plivnout měl Koller po vyhroceném závěru zápasu proti Hannoveru na soupeřova hráče Christiana Schulze, sám český fotbalista ale jakoukoli vinu důrazně odmítl. "Byla to slovní přestřelka, měl jsem v puse sliny, mluvil jsem rychle, a tak mi vyletěly z pusy. Bylo to v klubku hráčů, takže to vypadalo, že to letí na Schulze,“ hájil se v pondělním Sportu čtyřiatřicetiletý fotbalista.

Disciplinárka dala fotbalistovi ve středu částečně zapravdu a Kollerovo počínání neshledala jako útok na soupeře. „Na základě podkladů bylo toto chování posouzeno jako extrémní forma nesportovního chování, nikoli jako útok na konkrétního protihráče,“ uvedl na internetové stránce Kickeru předseda komise Hans E. Lorenz a dodal: „Proto teď musí uznat svou chybu.“

Krajana se zastali Blažek se Štajnerem 

To také Koller udělal a spolu s vedením Norimberku trest přijal i přesto, že ani sám údajně postižený obránce Hannoveru vytáhlého útočníka z úmyslného plivnutí nevinil. "Řekli jsme mu, co je v novinách, ale prý ho nic netrefilo," líčil pro pondělní Sport Schulzův český spoluhráč Jiří Štajner. Podle něj si reprezentační forvard pouze odplivl v nevhodnou chvíli.

Svého krajana se zastal i další český reprezentant a brankář Norimberku Jaromír Blažek. „Jenda na nikoho neplivl, jenom mu vylétly sliny z úst, když mluvil. To se přece může stát každému," zlobil se v rozhovoru s ČTK.

Koller tak bude chybět svému klubu v nedělním bundesligovém souboji proti Jarolímově Hamburku. Norimberk přitom bojuje o přežití v nejvyšší německé soutěži a mnozí fanoušci považují zimní posilu týmu za toho pravého spasitele. Nejlepší kanonýr historie české reprezentace zatím ale nedokázal prodat svou střeleckou formu z přípravných zápasů a na svém kontě má jen jednu vstřelenou branku.

Podrobnější vyjádření potrestaného Kollera k verdiktu disciplinární komise zatím není známo. V pondělí ale rozzlobený hráč s trochou nadsázky dokonce přemítal nad ukončením profesionální dráhy. "Jestli mě za to potrestají, tak to bude na konec kariéry," řekl deníku Sport.

Reklama

Související témata: