Hlavní obsah

Jarolím je v anketě čtvrtým nejneoblíbenějším hráčem bundesligy

BERLÍN

Český záložník Hamburku David Jarolím patří mezi nejneoblíbenější hráče bundesligy. Vyplývá to alespoň ze čtenářské ankety deníku Bild, v níž český reprezentant obsadil čtvrté místo mezi fotbalisty, které Němci nemají rádi. Nejvíce negativních hlasů nasbíral záložník Bayernu Mnichov Mark van Bommel.

Článek

Jarolíma označilo jako nesnesitelného hráče téměř 12 procent hlasujících na internetových stránkách Bildu. Český středopolař, který patří výkonnostně mezi nejlépe hodnocené hráče bundesligy, se do povědomí německých příznivců zapsal také jako hráč, který neumí volné kopy a hlavně jako rekordman v počtu nasbíraných faulů. Od zavedení příslušných statistik se stal prvním hráčem bundesligy, jenž pokořil hranici 1000 faulů, píše Bild.

Šéf Eintrachtu Frankfurt Heribert Bruchhagen si postěžoval, že Jarolím "upadne osmnáctkrát za zápas". Na Jarolíma si podle Bildu stěžovali i sportovní ředitel Leverkusenu Rudi Völler a trenér Wolfsburgu Felix Magath.

Ještě hůře než Jarolím dopadl "vítěz" ankety Van Bommel, jemuž nemůže přijít na jméno čtvrtina čtenářů sportovních stránek Bildu. Nizozemec často neudrží nervy na uzdě a dává průchod svým emocím, z nichž plynou nejen fauly, ale občas i neslušná gesta vůči fanouškům soupeře. I trenér Bayernu Ottmar Hitzfeld jej považuje za "lídra v agresivitě". Kvůli sporům s trenérem nizozemského národního týmu Markem van Bastenem si prozatím zavřel dveře do reprezentace.

Kromě Franze a Kahna figurují v desítce cizinci

Podobnou povahou a nefotbalovými projevy proslul i obránce Karlsruhe Maik Franz, jenž skončil se 13,6 procenty na druhém místě, těsně následován impulzivním brankářem Bayernu Oliverem Kahnem.

Kromě Franze a Kahna figurují v desítce nejneoblíbenějších hráčů bundesligy cizinci, kteří vesměs neslavně prosluli hrubostmi a agresivním chováním na trávníku. Za Jarolímem se umístili brazilský špílmachr z Brém Diego a jeho krajan z Chotěbuzi Vragel da Silva, jenž musel v uplynulých 12 měsících kvůli hrubým faulům vynechat rekordních 18 utkání.

Následují chorvatský obránce Josip Šimunič z Herthy Berlín, hannoverský Albánec Altin Lala, jenž nedávno vyprovokoval k plivnutí Jana Kollera, rostocký útočník z Nigérie Victor Agali a bochumský kapitán Thomas Zdebel, který je majitelem polského i německého pasu.

Reklama

Související témata: