Hlavní obsah

Štajner v bundeslize skóroval podruhé za sebou

MNICHOV

Ve druhém utkání po sobě se střelecky prosadil český útočník Jiří Štajner a podílel se na remíze fotbalistů Hannoveru v zápase 25. kola německé ligy na hřišti posledního Duisburgu. Hannover vybojoval bod, přestože hrál již od páté minuty bez vyloučeného útočníka Hankeho. Štajner v závěru první půle vstřelil hlavou vedoucí gól hostí, ovšem domácí čtvrthodinu před koncem vyrovnali.

Článek

Střeleckou smůlu opět neprotrhl další český útočník Jan Koller, jenž alespoň asistencí pomohl Norimberku k remíze 1:1 v zápase s Bochumí. Ta vstoupila do zápasu lépe, když již po pěti minutách hry otevřel skóre slovenský útočník Šesták. Ovšem za čtyři minuty bylo vyrovnáno. Koller přiťukl míč Misimovičovi, který potvrdil jarní střeleckou formu, a svou čtvrtou brankou z posledních sedmi zápasů překonal brankáře Jana Laštůvku.

Laštůvka čelil 22 střelám, pustil jedinou

Čerstvý reprezentant však předvedl v brance Bochumi povedený výkon a další branku nepustil, přestože Norimberk v utkání vystřelil hned dvaadvacetkrát. Střelecká nemohoucnost stála domácí hráče další body a Norimberk je stále na předposledním místě.

Fotbalisté Bayernu Mnichov si upevnili vedení v tabulce, když porazili 2:1 Leverkusen. O obě branky vítězů se postaral italský kanonýr Toni, který se trefil již šestnáctkrát a vévodí střelcům. Bayern vede o sedm bodů před Hamburkem, který jen remizoval na hřišti Wolfsburgu.

Hamburk, v jehož dresu odehrál 80 minut český záložník David Jarolím, sice vedl po ráně Reinhardta, ovšem domácí dokázali krátce po změně stran vyrovnat. Závěr utkání byl velmi nervózní a oba týmy dohrávaly bez dvou vyloučených hráčů. Za Wolfsburg opět nastoupil český stoper Jan Šimůnek, tentokrát však odehrál pouze posledních deset minut.

Bundesliga, 25. kolo:
Bayern Mnichov - Leverkusen 2:1 (17. a 59. Toni - 83. Bulykin), Dortmund - Karlsruhe 1:1 (24. Petrič - 63. Freis), Duisburg - Hannover 1:1 (75. Laney - 42. Štajner), Norimberk - Bochum 1:1 (9. Misimovič - 5. Šesták), Stuttgart - Rostock 4:1 (52. Pardo z pen., 54. Cacau, 87. Gomez, 90.+2 Bastürk - 56. vlastní Gomez), Wolfsburg - Hamburk 1:1 (51. Ljuboja - 14. Reinhardt).

Reklama

Související témata: