Hlavní obsah

Kurányi zařídil čtyřmi góly výhru Schalke proti Chotěbuzi

BERLÍN

Fotbalisté Schalke 04 deklasovali na domácím hřišti ve 29. kole Bundesligy Chotěbuz 5:0. O výhru se největší měrou zasloužil Kevin Kurányi, který v utkání vstřelil čtyři branky.

Článek

Úvodní branku zápasu vstřelil ve 31. minutě do vlastní sítě obránce Vragel da Silva. O další čtyři branky, po dvou v obou poločasech, se postaral Kevin Kurányi.

Na druhé místo tabulky se ale hráči Schalke neprobojovali. Fotbalisté Werderu Brémy si totiž vezou ze hřiště Rostocku tři body za výhru 2:1. Vítězství se ale nerodilo snadno. V 57. minutě sice poslal hosty do vedení Frings, za devatenáct minut později ale vyrovnal Hähnge. O tom, že si Brémy odvezou všechny tři body, rozhodl osm minut před koncem zápasu Klasnič.

Nulu v utkání s dalším adeptem na postup do Ligy mistrů Hamburkem vychytal gólman Herthy Berlín Jaroslav Drobný. Po bezgólové remíze je HSV, v jehož dresu chyběl distancovaný David Jarolím, čtvrtý se ztrátou tří bodů na Schalke.

Bez zraněného brankáře Jana Laštůvky získala šťastnou výhru ve Wolfsburgu Bochum, která díky Slovákovi Stanislavu Šestákovi využila v 88. minutě svou jedinou šanci v utkání.

Bundesliga - 29. kolo:
Rostock - Brémy 1:2 (76. Hähnge - 57. Frings, 82. Klasnič), Schalke - Chotěbuz 5:0 (38., 41., 59. a 81. Kuranyi, 31. vlastní da Silva), Wolfsburg - Bochum 0:1 (88. Šesták), Hertha Berlín - Hamburk 0:0.

Reklama

Související témata: